Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečių šuo Lavoriškių miške apkandžiojo cigarečių kontrabandininką

Į Vilniaus medikus dėl kastinių žaizdų rankos dilbyje bei šlaunyse kreipėsi pasieniečių šuns apkandžiotas vyras. Jis buvo sužalotas sulaikymo metu.
Vokiečių aviganis
Asociatyvinė nuotr. / Fotolia nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas skelbia, kad antradienio naktį, 2 val., gavo pranešimą, kad į ligoninę dėl kairiojo dilbio kąstos žaizdos, dešinės ir kairės šlaunų kąstų žaizdų buvo atvežtas 36 metų A.K. Jis medikams paaiškino, kad Vilniaus rajone, Lavoriškių miške jį apkandžiojo pasieniečių šuo.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas spaudai Giedrius Mišutis BNS sakė, kad tądien prie Baltarusijos sienos esančiame Tvankiškių kaime pasieniečiai buvo surengę pasalą. Jos metu metu buvo pastebėti trys asmenys, kurie nešė ryšulius. Jiems buvo liepta sustoti, tačiau vyrai komandos neklausė ir bėgo. Tada pasienietis iššovė vieną įspėjamąjį šūvį į orą.

Kadangi pažeidėjai ir toliau nereagavo, jie kelis kartus buvo įspėti, kad pasieniečiai panaudos tarnybinį šunį. Vienas vyrų į perspėjimus nereagavo visiškai – mosavo rankomis ir taip erzino šunį. Šuo jam įkando.

Pasak G.Mišučio, pasieniečių tarnybiniai šunys mokomi ginti save ir šeimininką, nejudančių asmenų jie nepuola, tačiau judančius objektus jie vertina kaip jiems kylančią agresiją.

Sužalotąjį pasieniečiai nuvežė pas medikus, šiem suteikus pagalbą, vyras atvežtas į užkardą, kur vyko jo apklausa.

Įvykio vietoje rastos šešios dėžės cigarečių, sulaikyti trys asmenys – Vilniaus miesto ir rajono gyventojai. Taip pat vėliau sulaikyti dar du asmenys, kaip manoma, susiję su cigarečių gabenimu.

Panašus incidentas pasienyje įvyko praėjusią savaitę Vilniaus rajone, kur nešulius tempę vyrai ignoravo VSAT pareigūnų reikalavimą sustoti.

Jie taip pat nepaisė ir pakartotinio pasieniečių nurodymo sustoti bei perspėjimo, kad nepaklusus gali būti panaudotas tarnybinis šuo.

Įtariamiems kontrabandininkams nekreipiant dėmesio ir į šį įspėjimą jiems pavymui VSAT kinologas paleido savo šešerių metų vokiečių aviganę Kidi. Ji pirmą bėglį pasivijo už kelių šimtų metrų. Čia vyras spyrė gyvūnui. Pasieniečių šunys kilus tokiai situacijai yra išmokyti ginti save ir savo šeimininką. Kidi taip ir pasielgė – čiupo skriaudiką už kojos.

Netrukus Kidi nusivijo antrą bėglį. Jei tokiais atvejais VSAT šuns pasivytas asmuo sustoja, šuo jam nieko nedaro, o tik saugo ir laukia atbėgant šeimininko. Tačiau jeigu bėglys prisivijus šuniui bando toliau sprukti ar priešinasi, šuo yra išmokytas jį sustabdyti. Būtent taip nutiko šį kartą, todėl ir šiam vyrui teko pajusti vokiečių aviganės dantų tvirtumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius