Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečių šuo lenkų automobilyje rado šovinių ir, įtariama, amfetamino

Pasienyje su Lenkija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo du šios šalies piliečiai, važiavę furgonu. Jame tarnybinis pasieniečių šuo aptiko kvaišalų ir šaudmenų.
Aptikti kvaišalai ir šoviniai
Aptikti kvaišalai ir šoviniai / VSAT nuotr.

Trečiadienį VSAT Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė iš Lenkijos įvažiuojantį furgoną „Iveco“. Ant jo buvo lenkiški valstybiniai registracijos numeriai.

Tuščiu automobiliu į Lietuvą vyko du tvarkingus dokumentus turėję Lenkijos piliečiai – 42 metų vairuotojas ir 34 metų keleivis.

Įtartinai transporto priemonei patikrinti pasieniečiai panaudojo ir savo tarnybinį labradorų retvirerį. Šis šešerių metų keturkojis yra apmokytas ieškoti narkotikų. Mašinos kabiną apuostęs šuo, po keleivio sėdyne aptikęs lentą, savo elgesiu parodė radęs įtartinų daiktų.

Pakėlę lentą pasieniečiai po ja pamatė paslėptą polietileno maišelį, kuriame buvo 186 gramai baltos spalvos miltelių ir dešimt 9 mm kalibro pistoleto šovinių. Pirminiais duomenimis, rasti milteliai yra amfetaminas. Tikslią jų kilmę ir sudėtį nustatys miltelius tirsiantys ekspertai.

Kalvarijos pasieniečiai abu lenkus sulaikė ir uždarė į areštinę.

Dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis bei narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius