-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečių vadas V. Butinas: „Šiąnakt pasienyje su Rusija buvo peržengtos visos ribos“

Valstybės sienos apsaugos tarnybos išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad trečiadienį ryte pasieniečių vadas Vainius Butinas ligoninėje Klaipėdoje aplankė du pasienyje su Rusija sužeistus pasieniečius.
Vainius Butinas
Vainius Butinas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovo teigimu, trečiadienio nakties įvykis pasienyje su Rusija parodė, kad peržengtos visos ribos – į savo pareigas atliekančius pasieniečius buvo šaudoma iš kovinio ginklo.

Ligoninėje Klaipėdoje V.Butinas įsitikino, kad nors pasieniečių sužalojimai nėra lengvi, jų gyvybėms pavojaus nėra. „Šiems pareigūnams suteiksime visą įmanomą pagalbą, nes jie nukentėjo vykdydami tarnybinę užduotį, – sakė V.Butinas. – Šią grėsmingą situaciją būtinai turėsime omenyje toliau organizuodami savo veiklą šiame ruože.“

Pasieniečių vado teigimu, šis pasienyje su Rusija įvykęs incidentas parodė, kad buvo peržengtos sveiku protu suvokiamos ribos.

Pasieniečių vado teigimu, šis pasienyje su Rusija įvykęs incidentas parodė, kad buvo peržengtos sveiku protu suvokiamos ribos – VSAT pareigūnus šiame ruože pažeidėjai jau ne tik bando partrenkti automobiliais, kaip dažnai vykdavo iki šiol, jiems grasinti, kėsintis į asmeninį turtą. Šįkart pirmąsyk į pareigūnus buvo šauta ir, pirminiais duomenimis, tik per atsitiktinumą pasieniečiai liko gyvi. Be abejo, labai gaila, kad pareigūnams ginantis žuvo į juos ginklą nukreipęs vyras.

Trečiadienio naktį pasienyje su Rusija, prie Nemuno, Šilutės rajono Paleičių kaimo ribose, pirminiais duomenimis, sulaikomas vyras iš šaunamojo ginklo sužeidė du VSAT pareigūnus. Incidento metu ginklu pasipriešinęs vyras buvo nušautas.

Naktį VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai čia pastebėjo įtartinų asmenų. Sulaikymo metu vienas įtartinas vyras, kurį pasienio ruože norėta patikrinti, pirminiais duomenimis, pradėjo šaudyti iš pistoleto.  

Buvo sužeisti du Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai. Vienas VSAT pareigūnas sužeistas į krūtinę, kitas –  į koją. VSAT pareigūnams pasipriešinęs vyras buvo nušautas sužeistų pasieniečių kolegos iš tarnybinio pistoleto. 

Pasipriešinusysis prieš tai pasieniečių buvo įspėtas ir žodžiu, ir įspėjamaisiais šūviais į orą. Pirminiais duomenimis, tai 44-erių Pagėgių savivaldybės gyventojas. 

Įvykį tiria Šilutės rajono apylinkės prokuratūros pareigūnai. Į įvykio vietą pasienyje su Rusija trečiadienio naktį skubiai išvyko VSAT vadas V.Butinas ir VSAT Operatyvinės veiklos valdybos viršininkas Antanas Montvydas.

Lietuva su Rusija iš viso turi 294,4 kilometro ilgio sieną. Trečdalis šios sienos eina Nemunu. Didžiąją dalį sienos su Rusija saugo VSAT Pagėgių rinktinė. Jos saugomas ruožas pastaraisiais metais buvo laikomas vienu sudėtingiausių Lietuvos pasienyje dėl nuolatinių bandymų į Lietuvą iš Kaliningrado srities gabenti kontrabandą, ypač tabako gaminių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius