Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienio kontrolė neblaiviems vairuotojams buvo neįveikiama

Savaitgalį pasieniečiai turėjo rūpesčių su per sieną bandžiusiais vykti neblaiviais vairuotojais. Ypač „pasižymėjo“ Baltarusijos piliečiai: vienas jų, kuriam nustatytas daugiau nei 3 promilių girtumas, gabeno kontrabandą, norėjo muštis su pasieniečiais ir užsidirbo net tris administracines bylas. Jo tautietis, manoma, prisivaišinęs iš Vokietijos plaukusiame kelte, Lietuvos keliais vilkiku su puspriekabe norėjo vykti būdamas beveik 3 promilių girtumo.
Alkoholio matuoklis
Alkoholio matuoklis / Martyno Vidzbelio/Scanpix nuotr.

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienį Lavoriškių kontrolės punkte VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai kartu su muitininkais tikrino iš Baltarusijos vykstantį automobilį Nissan Primera ir jo vairuotoją.

Pareigūnai pastebėjo, kad vairuotojas, leidimą Lietuvoje gyventi turintis 38-erių Baltarusijos pilietis, yra neblaivus. Muitininkai jo automobilyje aptiko 19 blokų kontrabandinių cigarečių, o pasieniečiai vyrą išlaipino iš automobilio.

Jį VSAT pareigūnai nusivedė į savo patalpas. Čia vairuotojas pradėjo elgtis ypač agresyviai – šoko muštis su jį sulaikiusiais pasieniečiais, išplūdo juos ir nekreipė nė menkiausio dėmesio į VSAT pareigūnų raginimus nusiraminti. Tuomet smarkuolį pasieniečiai sutramdė panaudodami kovinius imtynių veiksmus ir surakindami antrankiais.

Jis laikinai aprimo, bet uždarytas į laikino sulaikymo patalpą ėmė spardyti duris. Pasieniečių iškviesti Vilniaus rajono policininkai baltarusiui nustatė 3,05 promilių girtumą ir dėl vairavimo neblaiviam pradėjo administracinės bylos teiseną.

Administracinę bylą už pasipriešinimą jam pradėjo ir pasieniečiai. Dar baltarusiui teks administracine tvarka atsakyti ir už kontrabandos gabenimą – šią bylą tiria muitininkai.

Kokios nuobaudos bus skirtos vairuotojui, spręs Vilniaus rajono apylinkės teismas.

Kai baltarusis prablaivėjo ir buvo atlikti visi formalumai, jis be automobilio įleistas į Lietuvą.

Sekmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė ir automobiliu Volkswagen Vento iš Baltarusijos atvykstantį 43-ejų vilnietį.

Vyras pasieniečiams pasirodė įtartinas – nuo jo sklido alkoholio kvapas, kalba buvo nesklandi. Šiam vairuotojui buvo nustatytas 1,85 promilių girtumas. Kartu su automobiliu jį pasieniečiai perdavė iškviestiems Vilniaus rajono policininkams.

Dar vienas neblaivus vairuotojas įkliuvo Klaipėdos uoste dirbantiems pasieniečiams.

Šeštadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos Malkų įlankos kontrolės punkte jie patikrino keltu iš Vokietijos atplaukusio vilkiko Iveco su puspriekabe ir vairuotojo, 44-erių baltarusio, dokumentus. Plaukdamas keltu baltarusis, matyt, nenuobodžiavo – į krantą jis norėjo išvažiuoti būdamas smarkiai apgirtęs.

Pasieniečiai užsienietį ir vilkiką su puspriekabe perdavė uostamiesčio policininkams. Nugabentam į komisariatą vairuotjui ten buvo nustatytas 2,85 promilių girtumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius