-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Baltarusija muitininkai sulaikė 3,7 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandą

Muitininkai Raigardo pasienio su Baltarusija poste sulaikė 3,7 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandą, užmaskuotą saulėgrąžų išspaudomis.
Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.
Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Kaip ketvirtadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, pareigūnai dar tebeskaičiuoja praėjusią savaitę sulaikytus rūkalus, preliminariais duomenimis cigarečių kiekis gali siekti apie 900 tūkst. pakelių.

Kontrabanda aptikta dar rugsėjo 21 dieną, kai Muitinės kriminalinės tarnybos, Kauno ir Vilniaus teritorinių muitinių pareigūnai rentgenu patikrino iš Baltarusijos įvažiavusį vilkiką, tariamai gabenusį saulėgrąžų išspaudas.

Baltarusijos piliečio vairuojamas krovininis vilkikas „Scania“ į Raigardo kelio postą atvažiavo praėjusį ketvirtadienį, apie 6 val. ryto. Vairuotojas deklaravo tranzitu per Lietuvą į Lenkiją ketinantis vežti 20,5 tonas saulėgrąžų išspaudų granulių.

Bet patikrinus mašiną rentgeno kontrolės sistema, muitinės pareigūnams kilo įtarimų, jog „Scania“ puspriekabėje gali būti gabenama kontrabanda.

Šie įtarimai pasitvirtino vos atvėrus puspriekabės duris ir pradėjus detalų vilkiko patikrinimą: didmaišiai su granulėmis tebuvo sukrauti mašinos gale, kad uždengtų likusią puspriekabės dalį, kuri buvo pilna dėžių su cigaretėmis.

„Kontrabandininkai taip stengėsi pervežti kuo daugiau cigarečių, kad rūkalų pakelių prikaišiojo net į menkiausius tarpus tarp dėžių. Pareigūnus nustebino ir tai, kad rūkalų buvo prikimšta taip pat ir į kontrabandos krovinį maskavusius didmaišius su granulėmis“, – teigiama pranešime.

Pasak jo, į didmaišius kontrabandininkai dar prikrovė ir betoninių trinkelių – kaip spėjama tam, kad dėl krovinio svorio neatitikimų pareigūnams nekiltų įtarimų.

Preliminariais vertinimais „Scania“ buvo vežama apie 1800 dėžių cigarečių: kol kas aptikta tik vienos rūšis rūkalų – „Minsk Capital QS“. Toks kiekis cigarečių su privalomais sumokėti mokesčiais vertas apie 3,7 mln. eurų.

Dėl kontrabandos buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Vilkiką vairavęs Baltarusijos pilietis buvo sulaikytas, vėliau jam skirta kardomoji priemonė – piniginis užstatas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius