Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Baltarusija sulaikyta 14 nelegalų

Šalčininkų rajone pasieniečiai ketvirtadienio naktį sulaikė nelegalų iš Afganistano grupę. Keturiolika užsieniečių bandė iš Baltarusijos neteisėtai patekti į Lietuvą.
Pasienis
Pasienis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Apie 3 val. 30 min. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai per mobiliąją termovizorinę įrangą ties Šalčininkų rajono Purvėnų kaimu, Baltarusijos pusėje, pastebėjo grupę asmenų. Jie iš šios šalies perbrido per upelį, kuriuo eina valstybės siena, ir pateko į Lietuvos teritoriją Purvėnų kaime, teigiama VSAT pranešime.

Iškart į šią vietą buvo nukreipti arčiausiai buvę pasieniečių patruliai, VSAT pareigūnai į čia atskubėjo ir iš pačios užkardos. Nelegalus iš visų pusių pasieniečiai užspeitė ir sulaikė šiems nenuėjus 200 metrų.
Sulaikytieji – 10 asmenų – buvo sušlapę, nes brido per upelį, ir smarkiai sušalę. Tarsi iš po žemių staiga tamsoje atsiradusių pasieniečių pasirodymas jiems buvo labai netikėtas, todėl išsigandę nelegalai nebandė nei bėgti, nei priešintis.

Įvykio vietą tikrinę VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi netoliese aptiko suplėšytų Afganistano piliečių pasų, mobilaus ryšio telefoną, prožektorių. Čia pat buvo numesta ir šlapių drabužių – manoma, kad keli sušlapę nelegalai juos paliko persirengę kitais.

Visi sulaikytieji nekalba jokia kita kita, išskyrus gimtąja, kalba.

Tuo pačiu metu čia pat esančiame Purvėnų kaime pasieniečiai aptiko įtartiną mikroautobusą ir sulaikė vyrą, Lietuvos pilietį. Mikroautobuse buvo dar keturi nelegalai, du suaugusieji ir du vaikai. Neabejojama, kad jie sieną perėjo kartu su kitais dešimčia nelegalų, tuomet pasimetė ar atsiskyrė nuo jų.

Čia pat sulaikytas vyras, gyvenantis visai kitame Lietuvos regione, įtariama, yra susijęs su nelegalų gabenimu.

Ketvirtadienį popiet 14 sulaikytų nelegalų, pirminiais duomenimis, afganistaniečių, padedant vertėjui buvo apklausinėjami Purvėnų užkardoje. Tarp sulaikytųjų yra 3 moterys, 8 vyrai ir 3 vaikai.

Dėl šio įvykio VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius