-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Baltarusija sulaikytas didelis cigarečių krovinys ir trys su juo siejami vilniečiai

Vilniaus rajone likimo valiai paliktą lengvąjį automobilį aptikę pasieniečiai netrukus sučiupo ir stambesnę „žuvį“ – mikroautobusą su 55 dėžėmis kontrabandinių rūkalų ir tris su šiuo kroviniu, įtariama, susijusius sostinės gyventojus. Cigarečių vertė – 200 tūkst. Lt.
Sulaikytas krovinys
Sulaikytas krovinys / VSAT nuotr.

Trečiadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės operatyvininkai ties Vilniaus rajono Dainavos kaimu, už poros šimtų metrų nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos, aptiko šalikelėje stovintį automobilį „Audi A6“. Likimo valiai palikta mašina buvo užrakinta. Pasieniečiai prie jos paliko pasalą.

Po valandos VSAT pareigūnai sulaikė prie automobilio priėjusį 21 metų Vilniaus gyventoją.

Netrukus gauta duomenų, kad šioje vietovėje į Lietuvą buvo gabenamas neteisėtas krovinys. VSAT pareigūnai nedelsiant organizavo plataus masto vietovės apiešką. Netrukus Dainavos kaimo prieigose, už 300 metrų nuo sienos, pasieniečiai sulaikė 27 metų Vilniaus gyventoją. Netoli jo, vietiniame keliuke, stovėjo mikroautobusas „Volkswagen Transporter“, grūste prigrūstas dėžių su cigaretėmis.

Iš viso pasieniečiai jame rado 55 gamyklines pakuotes kontrabandinių rūkalų. Visi 27 tūkst. 500 pakelių cigarečių „Fest“ pažymėti baltarusiškomis banderolėmis. Šios kontrabandos vertė skaičiuojant pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką yra 200 tūkst. Lt.

Netoliese VSAT pareigūnai pastebėjo dar du asmenis, kurių vieną pasieniečiai sučiupo mėginantį pasislėpti už krūmų. Antrajam pavyko pasprukti. Paaiškėjo, kad sulaikytasis irgi yra yra Vilniaus gyventojas, 22 metų.

VSAT pareigūnai nustatė vietą, kur mikroautobuse rasti kontrabandiniai rūkalai buvo atgabenti į Lietuvą.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir kontrabandos Vilniaus rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Visiems sulaikytiesiems dar pradėtos administracinių bylų teisenos dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo – jie sienos apsaugos zonoje buvo be privalomų VSAT leidimų.

Trijulę pasieniečiai uždarė į areštinę. Automobiliai bei kontrabandinių rūkalų krovinys saugomi Vilniaus rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius