-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Baltarusija sulaikyti du kontrabandinių cigarečių kroviniai ir keturi įtariamieji

Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose pasieniečiai išaiškino du bandymus iš Baltarusijos į Lietuvą atgabenti kontrabandos. Į Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų rankas iš viso pateko 34 dėžės, t. y. 17 tūkst. pakelių, baltarusiškų rūkalų ir keturi, įtariama, su šiais kroviniais susiję vyrai.
Cigarečių kontrabandininkų sulaikymas
Cigarečių kontrabandininkų sulaikymas / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Cigarečių kontrabandininkų sulaikymas
VSAT nuotr./Cigarečių kontrabandininkų sulaikymas

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pareigūnai ties Vilniaus rajono Užtilčių kaimu, prie pat valstybės sienos, pastebėjo kelis įtartinus asmenis. Pasieniečių patruliai juos sulaikė. Buvo nustatyta, kad tai yra Vilniaus gyventojai, 23, 24 ir 55 metų vyrai.

Netoliese pamiškėje pasieniečiai aptiko į juodus polietileno maišus supakuotas 30 gamyklinių dėžių cigarečių. Šių 15 tūkst. pakelių „Fest“ vertė pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką siekia daugiau kaip 110 tūkst. litų.

Sulaikytieji uždaryti į areštinę, o Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo bei kontrabandos. Šiame VSAT padalinyje saugomas ir sulaikytas šimtatūkstantinės vertės kontrabandinis krovinys.

VSAT nuotr./Cigarečių kontrabandininkų sulaikymas
VSAT nuotr./Cigarečių kontrabandininkų sulaikymas

Dar vieną mėginimą atgabenti baltarusiškų rūkalų užkardė Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai.

Antradienį ryte jie prie pat sienos ties Šalčininkų rajono Ažubenio kaimu pastebėjo kelis asmenis su nešuliais, einančius į Lietuvos teritorijos gilumą. Nešikai taip pat pamatė uniformuotus pasieniečius, metė krovinį ir puolė bėgti.

Už maždaug 100 metrų nuo valstybės sienos VSAT pareigūnams pavyko sučiupti vieną bėglį. Šalia aptiktos 4 dėžės cigarečių „Premjer“. Rastieji du tūkstančiai pakelių buvo pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Jų vertė yra apie 15 tūkst. litų.

Sulaikytą 20 metų Vilniaus rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

Dėl kontrabandos Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą. Rūkalai saugomi Vilniaus rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius