Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Lenkija per dieną sulaikyti trys vogti automobiliai

Pirmadienį gaudydami vogtus automobilius daug darbo turėjo sieną su Lenkija kontroliuojantys Lazdijų rinktinės pasieniečiai. Šio Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) padalinio pareigūnai sulaikė Slovakijoje, Vokietijoje ir Austrijoje vogtus automobilius.
Vogtas BMW
Vogtas BMW / VSAT nuotr.

Į areštinę pasieniečiai uždarė juos vairavusius Kauno rajono, Klaipėdos ir Šakių gyventojus bei dar du, įtariama, vogtą mašiną lydėjusius kauniečius. Persekiojant nuo jų sprukusias transporto priemones, pasieniečiams teko blokuoti kelią bei panaudoti ginklą.

Ties Kalvarijos savivaldybės Svidiškių kaimu patruliavę VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai pastebėjo šalikelėje stovinčius tris automobilius: „BMW 750“ lenkiškais valstybiniais numeriais ir „Vauxhall Vectra“ bei „Citroen Xsara“. Pastarieji du buvo su angliškais valstybiniais registracijos numeriais.

Tarnybiniu visureigiu vykę trys pasieniečiai nusprendė patikrinti įtarimą sukėlusias transporto priemones. VSAT pareigūnai savo automobiliu užblokavo kelią stovinčiam „BMW 750“ ir šalia jo buvusiam vyrui. Tuo metu kiti du automobiliai nuvažiavo Sangrūdos kaimo link.

Žaibiškai veikę pasieniečiai vyrui uždėjo antrankius. Kartu su sulaikytuoju liko vienas VSAT pareigūnas, o du jo kolegos visureigiu nusivijo sprunkančius lengvuosius automobilius.

„Citroen Xsara“ buvo sulaikytas Sangrūdos kaime, už maždaug dviejų kilometrų. Mašiną vairavęs vyras, matyt, nerizikavo įsitraukti į gaudynes. Jis pats sustabdė savo transporto priemonę. Su šiuo sulaikytuoju taip pat liko vienas pasienietis, o jo kolega tarnybiniu visureigiu nusivijo antrą bėglį. „Vauxhall Vectra“ buvo prisivytas ir šviesos bei garso signalais sustabdytas dar už pusantro kilometro.

VSAT pareigūnai, ėmęsi aiškintis įvykio aplinkybes, netrukus nustatė, kad 2006 m. laidos „BMW 750“ prieš dieną buvo pavogtas Slovakijoje. Mašinos bagažinėje pasieniečiai rado slovakiškus valstybinius registracijos numerius. Vairuotojo durelių spynelė buvo išlaužta.

„BMW 750“ vairavęs 44 metų Kauno rajono gyventojas, kaip ir tikėtasi, pasieniečiams negalėjo pateikti jokių mašinos dokumentų.

Nustatyta, kad iš įvykio vietos pasišalinusius „Vauxhall Vectra“ ir „Citroen Xsara“ vairavo du Kauno gyventojai. Jų transporto priemonės nėra ieškomos. Įtariama, kad šie vyrai lydėjo Slovakijoje vogtą automobilį.

Dėl neteisėtu būdu gauto turto įgijimo Lazdijų rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą ir sulaikytą trijulę uždarė į areštinę. Kauniečių vairuoti automobiliai saugomi Kalvarijos užkardoje.

Tos pačios dienos pavakarę Lazdijų rinktinės pasieniečiai gavo pranešimą, kad Lenkijos teritorijoje stabdomas bendro šios šalies pasieniečių ir policijos ekipažo nestojo automobilis „Mercedes Benz“. Pagal gautą informaciją, bėglys spruko Lietuvos link.

Į pagalbą kolegoms Lenkijoje suskubo Kalvarijos užkardos pasieniečiai ir Kalvarijos policijos komisariato pareigūnai. Bendromis jėgomis buvo užblokuotas iš Lenkijos einantis kelias prie buvusio Kalvarijos pasienio kontrolės punkto.

Netrukus pastebėtas iš kaimyninės valstybės į Lietuvą važiuojantis automobilis „Mercedes Benz C 200“. Jo vairuotojas, išvydęs aklinai užblokuotą kelią, pats sumažino greitį, sustojo ir pasidavė.

Paaiškėjo, kad 2009 m. pagamintą mašiną vairavo 24 metų Klaipėdos gyventojas. Netrukus išsiaiškinta, kad jis vairavo tą pačią dieną Vokietijoje pavogtą transporto priemonę.

Tuo uostamiesčio gyventojo nemalonumai nesibaigė – nustatyta, kad jis yra ieškomas Klaipėdos policijos pareigūnų kaip asmuo, kaltinamas nusikaltimo padarymu. Išsiaiškinta, kad šiam vyrui niekada nebuvo išduotas vairuotojo pažymėjimo.

Klaipėdiečiui teks atsakyti ir už Lenkijoje padarytus pažeidimus. Šios šalies pareigūnai vyrą ketiną bausti už viršytą greitį, transporto priemonės vairavimą neturint vairuotojo pažymėjimo, nepaklusimą sustabdyti automobilį bei trukdymą atlikti pareigas – įžūlus klaipėdietis sprukdamas dar blokavo kelią Lenkijos pareigūnų tarnybiniam automobiliui.

Klaipėdiečio padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus nagrinės ir Lietuvos policijos pareigūnai.

Tuo tarpu VSAT pareigūnus domina „Mercedes Benz C 200“ vagystė – dėl neteisėtu būdu gauto turto įgijimo Lazdijų rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Uostamiesčio gyventoją pasieniečiai dviem paroms uždarė į areštinę, o jo vairuotą automobilį saugo Kalvarijos užkardoje.

Tą pačią dieną joje tarnaujantiems pasieniečiams teko persekioti ir įspėjamaisiais šūviais stabdyti dar vieną vogtą transporto priemonę.

Vakare VSAT pareigūnų ekipažas Kalvarijos savivaldybės kelyje Pašešupiai – Žiogaičiai stabdė į Lietuvos gilumą važiavusį automobilį „Volkswagen Golf“.

Mašinos vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam uniformuotų pasieniečių reikalavimui ir pasuko keliuku, vedančiu link Salaperaugio kaimo.

Bėglį pasieniečiai nusivijo tarnybiniu visureigiu. Gaudynės tęsėsi tris kilometrus, kol  VSAT pareigūnas iš tarnybinio pistoleto iššovė tris įspėjamuosius šūvius į viršų. Po jų „Volkswagen Golf“ vairuotojas sumažino greitį, buvo pasieniečių aplenktas ir užblokuotas.

Vairuotojas, tamsoje išvydęs ginkluotus pasieniečius bei išgirdęs įspėjimą nebandyti priešintis, pasidavė.

Paaiškėjo, kad 2005 m. pagamintą mašiną, prie kurios buvo patvirtinti vokiški valstybiniai registracijos numeriai, vairavo 19 metų Šakių gyventojas. Nustatyta, kad šis automobilis spalio 23 d. pavogtas Austrijoje. Jo bagažinėje rasti austriški valstybiniai numeriai, o salono apžiūros metu pastebėta, jog išlaužta užvedimo mechanizmo spynelė

Dėl neteisėtu būdu gauto turto įgijimo ikiteisminį tyrimą pradėję VSAT pareigūnai šakietį uždarė į areštinę. Sulaikytas automobilis laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje.

Iš viso pasienyje su Lenkija šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 45 vogtus automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius