-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Lenkija sulaikyti prieglobsčio Lietuvoje prašęsi gruzinai

Lazdijų rinktinės pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė keturis Gruzijos piliečius, kurie Lietuvoje buvo pasiprašę prieglobsčio ir neteisėtai bandė iš jos išvykti.
Užsieniečių registravimo centras
Užsieniečių registravimo centras / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad ketvirtadienį apie 2 val. nakties Lazdijų rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai prie buvusio Kalvarijos kontrolės punkto, kelyje Kalvarija – Suvalkai, patikrinimui sustabdė iš Lietuvos išvažiuojantį automobilį BMW. Jo vairuotojas vilnietis turėjo tvarkingus dokumentus. Su juo vyko dar keturi keleiviai, neturėję privalomų kelionės dokumentų.

Lazdijų pasieniečiai išsiaiškino, kad tai 23-ejų, 26-erių, 29-erių ir 32-ejų Gruzijos piliečiai, Lietuvoje pasiprašę prieglobsčio ir apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC).

Sulaikymo metu jie teturėjo užsieniečio registracijos pažymėjimus. Prieglobsčio prašytojai turi teisę pagal URC nustatytą tvarką 24 val. išeiti iš centro teritorijos. Ja gruzinai ir pasinaudojo, o vėliau, pirminiais duomenimis, paprašė už pinigus lietuvio vairuotojo juos nugabenti į Lenkiją. Manoma, kad jie planavo tokiu neteisėtu būdu patekti toliau į Vakarų Europą.

Dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Ketvirtadienį priešpiet Gruzijos piliečiai dar buvo apklausiami Lazdijų rinktinėje, vėliau juos numatoma grąžinti į URC.

Vilnietis vairuotojas po apklausos paleistas.

Prieglobsčio Lietuvoje prašytojai neretai naudojasi teise parai išeiti iš URC ir bando neteisėtai vykti į Vakarų Europą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius