Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Rusija ir Baltarusija sulaikyti du įtartini automobiliai

Prie sienos su Rusija ir Baltarusija VSAT pareigūnai sulaikė du įtartinus automobilius. Vieno jų daugiau kaip metus ieškojo Vokietijos teisėsaugininkai.
Medininkų pasienio postas
Medininkų pasienio postas / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad antradienį popiet Panemunės pasienio kontrolės punkte dirbantys pasieniečiai patikrino į Lietuvą iš Kaliningrado srities vykusio automobilio Porsche Cayenne Turbo Mansory ir jo vairuotojo dokumentus.

Mašiną vairavęs 38 metų Rusijos pilietis pateikė nepriekaištingą savo vardu išduotą pasą ir 2007 metais pagamintos transporto priemonės registracijos liudijimą.

Tačiau pasieniečiai, patikros metu apžiūrėdami mašiną, atkreipė dėmesį į, įtariama, ne gamykliniu būdu iškaltus Porsche kėbulo numerius.

Įtarus, kad automobilis gali būti vogtas arba neteisėtai nusavintas, VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo. Transporto priemonė laikinai saugoma Bardinų užkardoje. Ją vairavęs rusas po apklausos paleistas.

Dar vienas įtartinas automobilis tą pačią dieną sulaikytas Medininkų pasienio kontrolės punkte, esančiame prie sienos su Baltarusija.

Pasienio tikrinimo metu VSAT pareigūnai nustatė, kad į kaimyninę valstybę vykęs automobilis Mercedes Benz 211 nuo praėjusių metų kovo yra ieškomas Vokietijos teisėsaugininkų.

2003 metais pagamintą transporto priemonę vairavo tvarkingus kelionės dokumentus turintis 61 metų Baltarusijos pilietis. Jis po apklausos paleistas.

Automobilis laikinai saugomas Medininkų pasienio kontrolės punkte. Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius