Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Rusija išbaidyta dar viena kontrabandininkų grupė

Pasienyje su Rusija VSAT pareigūnai išbaidė dar vieną kontrabandininkų grupę, kuri iš Rusijos Nemunu planavo atplukdyti kontrabandinių cigarečių.
Greta valstybės sienos
Greta valstybės sienos / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad ketvirtadienį apie 2.30 val. VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pareigūnai per termovizorinę įrangą ties Jurbarko rajono Kazikėnų kaimu Rusijos krante pastebėjo penkis asmenis. Netrukus Nemunu link Lietuvos kranto pradėjo plaukti guminė motorinė valtis su dviem asmenimis ir kroviniu. Apie tai VSAT pareigūnai informavo kolegas Rusijoje.

Viešvilės pasieniečiai iššovė signalinę raketą, kuri apšvietė aplinkines vietoves. Tai išgąsdino kontrabandininkus, kurie priplaukę Nemuno vidurį apsisuko ir grįžo atgal į Rusijos krantą.

Panašus atvejis buvo ir antradienio naktį, kai Viešvilės užkardos pareigūnai irgi pabaidė cigarečių kontrabandininkus. Naudodamiesi termovizorine stebėjimo įranga tąsyk pasieniečiai Rusijos pusėje pastebėjo 7 asmenis, kurie iš Rusijos gilumos ėjo link Nemuno ir nešė dėžes.

Apie tai VSAT pareigūnai informavo kolegas kaimyninėje šalyje, o netrukus šioje vietoje jau buvo Viešvilės užkardos pasieniečių patruliai. Juos pamatę kontrabandininkai spruko atgal į Rusijos gilumą, bet tuo metu į šią vietą jau skubėjo Kaliningrado srities pasieniečiai.

Teritorijai apšviesti ir kontrabandininkams sulaikyti jie iššovė kelias raketas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius