Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje sulaikyta Vilniaus regbio komanda: paaiškėjo, kad jų autobusiuko ieško Interpolas

Į turnyrą Minske sekmadienio rytą išvykusios Vilniaus regbio akademijos sportininkės strigo Medininkų pasienio punkte. Paaiškėjo, kad Akademijai priklausančiai transporto priemonei paskelbta Interpolo paieška. Merginų treneris Vidmantas Valys teisybės ėmė ieškoti savo asmeninėje Facebook paskyroje. Pasak jo, autobusiuką Akademijai pardavė Lietuvos muitinė. Galiausiai vyras atsidūrė ligoninėje.
Medininkų pasienio punkte sulaikytas regbininkų autobusiukas
Medininkų pasienio punkte sulaikytas regbininkų autobusiukas / V.Valio nuotr.

„Prie Medininkų pasienio punkto mūsų merginų komanda yra įkalinta jau 5 valandas ir niekas negali išspręsti padėties, nes savaitgalis ir visi kratosi atsakomybės. Kas keisčiausia, kad Lietuvos muitinės departamentas pardavė per aukcioną mums šį automobilį ("Mercedes-Benz Sprinter 213", valstybinis numeris GJA338) ir nesutvarkė galutinai dokumentų, nes jie patys konfiskavo ir pardavė per aukcioną.

Automobilis buvo pirktas per lizingą, registruojamas per Registrų centrą, varomas per techninę peržiūrą, daromi draudimai ir niekam neužkliuvo, o dabar sužinome, kad automobilis yra sulaikytas dėl Rusijos Interpolo paieškos.

Ar kas gali mums padėti ir atsakyti, kaip galima automobilį parduoti, jei nėra sutvarkyta Interpolo paieška? <...> Merginos ne tik nenuvyko į Minsko turnyrą, bet dabar negali grįžti namo. Gal kas galite padėti?“, – toks pranešimas sekmadienio vidurdienį pasirodė trenerio V.Valio asmeninėje feisbuko paskyroje.

Įsiaudrinęs dėl sulaikymo vyras netgi kūrė konspiracines teorijas. Neva tai gali būti pasipelnymo sistema, kai muitininkai konfiskuoja automobilį, vėliau jį parduoda, o po to vėl sulaiko ir konfiskuoja.

Minėtas „Mercedes-Benz“ autobusiukas buvo sulaikytas. V.Valio teigimu, jis bus vežamas į Vilnių.

„Atidaviau savo automobilį. (Sportininkių – aut. past.) Tėvai davė dar vieną, tad merginos nusprendė važiuoti toliau ir sužaisti likusias varžybas. Aš pats likau pasienyje ir laukiu dabar sulaikymo priežasties dokumento, kad toliau galėčiau aiškintis. Jie nori mane apklausti – kad pateikčiau parodymus. Jei jie nori apklausti, tai jie žino visą tvarką. Tegul siunčia registruotą laišką ir atvyksiu duoti parodymų“, – kaip įvykiai klostėsi toliau, internautams pasakojo V.Valys.

Vėliau jis savo paskyroje informavo, sulaukęs iš Interpolo informacijos, kad autobusiukui paieška buvo paskelbta dar iki tol, kol Akademija jį įsigijo iš Lietuvos muitinės. Galiausiai dėl visų užvirusių emocijų V.Valiui pasidarė bloga. Į Medininkų pasienio punktą buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba. Kaip tikino pats V.Valys, jo spaudimas sukilo iki 220/140.

„Pasienyje mane neteisėtai laikė ir suvaržė mano laisvę. Man teko jiems viską paaiškinti ir atsisakyti jų pasiūlymo, nes tai buvo viršūnė ir bandymas daryti man spaudimą. Per tą laiką jie padarė nemažai pažeidimų vien tik su manim. Dabar esu ligoninėje ir laukiu dėl savo sveikatos tolimesnių rezultatų“, – vėlesniu pranešimu asmeninėje paskyroje informavo treneris, prieš tai kvietęs šią situaciją nušviesti ir Lietuvos žiniasklaidą.

Apie 19.30 val. V.Valys viešai pateikė savo nuotrauką, kurioje jis užfiksuotas ligoninės lovoje.

„Noriu visiems žmonėms padėkoti, kas siūlėsi padėti, rašė patarimus, siūlė savo paslaugas ir davė pasiūlymus. Nuoširdus jums ačiū. Nuoširdus ačiū medikams, kurie suteikė man pagalbą, kada buvo sutrikusi sveikata. Dabar prašau pagalbos teisininkų, kurie padėtų atgauti teisėtai įgytą autobusiuką ir patrauktų atsakomybėn tuos valstybės pareigūnus, kurie neteisėtai sulaikė mane ir suvaržė mano laisvę bei dėl to patyriau sveikatos sutrikimų“, – toliau piktinosi Vilniaus regbio akademijos treneris.

Situaciją 15min sekmadienio vakarą pakomentavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Prevencijos skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis.

„Situacija labai paprasta. Kasdien sulaikomi automobiliai. Tikrino pasienietis iš Lietuvos į Baltarusiją išvažiuojantį autobusą per visas duomenų bazes. Atsirado informacijos, kad Interpolas yra paskelbęs jo paiešką. Tokiais atvejais transporto priemonė sulaikoma ir pradedamas tyrimas. Jokio išskirtinumo nėra. Pasieniečiai atliko kasdienį darbą. O jų darbas – patikrinti, ar gali automobilis kirsti sieną, ar negali. Šiuo atveju negali. Tyrimas parodys, kokia to autobusiuko priešistorė. Mes duomenų, kad jis priklausė Lietuvos muitinei, neturime ir netikriname“, – teigė G.Mišutis.

Pasak jo, autobusiuko paieška paskelbta dar 2013 m. Šalis, paskelbusi paiešką – Rusija.

„Tai būtų įvykę bet kurioje šalyje. Ne tik Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje. Interpolo duomenų bazė yra bendra – autobusiukas galėjo būti sulaikytas bet kur“, – paaiškino VSAT atstovas.

Pasak jo, pagrindo sulaikyti autobusiuko vairuotojo nebuvo. Po apklausos jis turėjo būti paleistas, bet, sutrikus sveikatai, išvežtas į ligoninę.

„Mūsų tyrėjas atvyko į pasienio punktą ir jo neberado. Žinomi kontaktai, normalia tvarka bus atliekami veiksmai. Keleivės – regbininkės, tęsė savo kelionę kitais automobiliais. Jos išvyko į Baltarusiją. Ar jos buvo sulaikytos, kol buvo atliekami tam tikri procesiniai veiksmai, 5 valandas, kaip teigiama, negaliu pasakyti“, – tikino G.Mišutis.

Sulaukę Lietuvos muitinės komentaro, papildysime straipsnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius