-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasikėsinimas į buvusio Klaipėdos valdininko Irenijaus Zaleckio šeimą: santuoka iširo, o auka tapęs vyras neišbrenda iš skandalų

Klaipėdos apygardos teisme dar šį pavasarį turėtų nuskambėti nuosprendis trims klaipėdiečiams, kaltinamiems pasikėsinus į buvusio aukšto uostamiesčio savivaldybės valdininko Irenijaus Zaleckio ir jo buvusios sutuoktinės Svetlanos sveikatą. Dvi giminaitės kaltinamos specialiai sugadinusios automobilio stabdžius ir siekusios pakenkti porai. Kol tęsėsi teismų maratonas, spėjo iširti Zaleckių šeima, pats buvęs savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas neteko darbo, ne kartą buvo sučiuptas prie vairo girtas, susigrūmė su policijos pareigūnu.
Irenijus Zaleckis
Irenijus Zaleckis / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Visoje šalyje nuskambėjusi istorija, kai pasikėsinta į Zaleckių šeimą, nutiko 2013-ųjų sausį. Zaleckiai jau kurį laiką nesutarė su S.Zaleckienės sūnaus iš pirmosios santuokos žmona Viktorija Gudkova ir jos motina Jelena Berlimova. 

Perpjovė žarnelę

Šeimyniniai nesutarimai  prasidėjo prieš kelerius metus, kai I.Zaleckis posūniui pardavė butą, tačiau neskubėjo iš jo kraustytis. Nesutarimai pasiekė teismą: buvęs valdininkas kaltintas plaktuku sugadinęs šeimai priklausiusius automobilius butą. 

Giminaičių konfliktas tęsėsi, kol byla atsidūrė Aukščiausiame teisme. 

Kaltinamosios Viktorija Gudkova ir Jelena Berlimova teisme dangstė savo veidus.
Kaltinamosios Viktorija Gudkova ir Jelena Berlimova teisme dangstė savo veidus.

2013-ųjų sausio 8-ąją dėl tos pačios bylos I.Zaleckis turėjo važiuoti į Vilnių. Tačiau aplinkybės kiek pasikeitė ir jis tą dieną išvažiavo kartu su advokatu, o automobilis paliktas žmonai. Ši netrukus paskambino vyrui ir pasiguodė, kad kažkas negerai „VW Golf“ mašinos stabdžiams. 

Kai vėliau automobilį apžiūrėjo meistrai, pastebėta, kad kažkas tyčia perpjovęs stabdžių žarnelę, buvo išbėgęs visas stabdžių skystis. 

Zaleckiai netrukus kreipėsi į prokurorus ir iš karto nurodė, kas norėjo jiems pakenkti: V.Gudkova ir J.Berlimova. netrukus buvo nustatyta, kad buvusi pedagogė J.Berlimova pasamdė jau teistą savo auklėtinį, kad šis padėtų susidoroti su Zaleckiais. 

Skundžiasi dvylika ligų

Penktadienį Klaipėdos apygardos teisme jau pradėtos sakyti baigiamosios kalbos. I.Zaleckis aiškino, kad per tuos metus jam sutriko sveikata, neteko darbingumo. Esą žinia, kad kažkas norėjo pakenkti jam ir sutuoktinei – gerokai sukrėtė. Vyras aiškino, kad jo ligos istorijoje – jau dvylika negalavimų. Jis taip pat pateikė civilinį ieškinį. Pats nori prisiteisti 10 tūkst. eurų, jo buvusi sutuoktinė 3 tūkst. eurų.

Tačiau kaltinamąsias ginanti garsi uostamiesčio advokatė Gražina Mauručaitienė suabejojo, ar tikrai vyro sveikatai galėjo pakenkti būtent ši byla. Po šios istorijos I.Zaleckio pavardė ne kartą buvo linksniuojama šalies ir Klaipėdos miesto žiniasklaidoje. Ne kartą buvo skelbiama, kad buvęs valdininkas įkliuvo girtas prie vairo. Praėjusią vasarą vyras kumščiu paauklėjo ir vieną Gargždų policijos pareigūną. 

Taip pat suabejota, ar apskritai I.Zaleckį galima vadinti nukentėjusiuoju. I.Zaleckienė teisme pasirodė tik kartą, susidomėjimo byla ji nerodė. Paaiškėjo, kad jau 2013-aisiais ši šeima buvo skilusi. I.Zaleckis yra sukūręs kitą šeimą. 

Prašo išteisinimo

Prokuroras prašo teismo nuteisti V.Gudkovą. J.Berlimovą ir S.Kladovą kaltais siekiant padaryti sveikatos sutrikdymus. Prašoma teismo S.Kladovui, vėliau padėjusiam tyrėjui atskleisti nusikaltimo detales, skirti 2 metų laisvės atėmimo bausmę, vykdymą atidedant. J.Berlimovai prašoma skirti 4 metus laisvės atėmimo atidedant, o du mažamečius vaikus auginančiai V.Gudkovai – 3 m ir 6 mėn. laisvės atėmimo, vykdymą atidedant. 

I.Zaleckio advokatas prašo griežtesnės bausmės.  Anot jo, tik per plauką pavyko išvengti tragedijos, nes automobilis ir taip yra padidintos rizikos šaltinis, o techniškai netvarkinga transporto priemonė gali būti pragaištinga. 

Nei V.Gudkova nei J.Berlimova su kaltinimais nesutinka. Moterys tikino, kad buvo išprovokuotos ir prašo būti išteisintos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius