-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasikėsinimu išžaginti įtariamas šiaulietis atsidūrė už grotų         

Kovo 7 d. Šiaulių apylinkės teismas sankcionavo 28 metų šiauliečio, kuriam pareikštas įtarimas dėl pasikėsinimo išžaginti, suėmimą. Šį vyrą Šiaulių apskrities policijos  Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos  pareigūnai po penkių savaičių  įtempto ir kruopštaus darbo sulaikė  darbo vietoje.
Pravieniškių pataisos namai – atviroji kolonija
Pravieniškių pataisos namai – atviroji kolonija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiaulietis, matyt, susitikimo su kriminalistais nelabai planavo, mat nuo jo padarytos nusikalstamos veikos jau buvo praėjęs geras laiko tarpas ir niekas iš teisėsaugos jo netrikdė. Tačiau štilio įvaizdis buvo apgaulingas - pareigūnai tarsi dėlionės detales į visumą rinko įrodymus.

Kriminalistai diena iš dienos analizavo nusikaltimo mikrorajone esančių vaizdo kamerų įrašus, vaikščiojo po daugiabučius, kalbėjosi su žmonėmis, tyrė nusikaltimo pėdsakus. Ir štai kovo pirmosiomis dienomis vieno svarbaus tyrimo išvados baigė užpildyti visą įkalčių dėlionę ir kovo 6 d. įtariamasis atsidūrė areštinėje.

28 metų vyras įtariamas pasikėsinimu išžaginti, apie kurį Šiaulių apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyrius pranešimo sulaukė sausio 27-osios rytą. Apie 8 val. užsisvajojusi 25 metų merginą ramiai sau žingsniavo Šiaulių centre esančia A.Mickevičiaus gatve, visai nekreipdama dėmesio į priekyje jos ėjusį vyrą.

Ties įėjimu į namo kiemą vyras atlapotomis kelnėmis staiga atsisuko į merginą ir, stvėręs jai už kaklo, ėmė tempti į nuošalę. Išsigandusi mergina muistėsi, stengdamasi ištrūkti iš užpuoliko rankų. Po intensyvaus tąsymosi ir prievartos smurtą patyrusiai merginai pavyko pasprukti.

Grįžusi namo, apie išgyventą siaubą ji papasakojo savo draugui, kuris nedelsdamas apie pasikėsinimą išžaginti informavo pareigūnus. Nors nukentėjusioji apie savo skriaudiką daug negalėjo papasakoti, tačiau Šiaulių AVPK Smurtinių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai dėjo daug pastangų, siekdami, kad šis nusikaltimas būtų atskleistas. Jų ir jiems padėjusių kolegų iš kitų institucijų profesionalumas davė rezultatą – įtariamasis atsidūrė už grotų ir atsakomybės išvengti jam nepavyks.

Sulaikytasis į Lietuvos teisėsaugos akiratį pakliuvęs nebuvo, tik turėjo reikalų su Švedijos teisėsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius