Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasipriešinusius kontrabandininkus pasieniečiai tramdė jėga ir ašarinėmis dujomis

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė du kontrabandininkus ir 10 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų, kurių vertė siekia 29 tūkst. eurų.  Sulaikomi Šalčininkų rajono gyventojai priešinosi, todėl pasieniečiams teko panaudoti jėgą ir ašarines dujas.
Narkotikų platintojų sulaikymas
Asociatyvi iliustracija: įtariamojo sulaikymas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Trečiadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono Liškūniškių kaimo prieigose pastebėjo penkis įtartinus asmenis. Ši vieta yra miške prie sienos su Baltarusija. Penkiukė ėjo nuo sienos ir nešė į polietileną supakuotas dėžes.

Pasieniečiams pradėjus sulaikymo veiksmus nešikai metė krovinį ir leidosi bėgti į skirtingas puses. VSAT pareigūnams pavyko sulaikyti du vyrus, kurie priešinosi. Juos pasieniečiai sutramdė panaudoję kovinės savigynos veiksmus ir ašarines dujas. Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 28-erių ir 31-erių Šalčininkų rajono gyventojai. Kitiems trims nešikams miške pavyko pasprukti.

Paaiškėjo, kad į Lietuvos gilumą iš viso buvo gabenama 10 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje yra beveik 29 tūkst. eurų, pažymima penktadienį VSAT atstovų paviešintame pranešime. Rūkalai saugomi Vilniaus rinktinėje.

G.Žagunio užkardos pareigūnai patikrino vietovę, tačiau sienos pažeidimo požymių neaptiko. Įtariama, kad rūkalų dėžės kontrabandininkams Lietuvoje iš Baltarusijos buvo tiesiog permestos per sienos liniją jos nepažeidžiant.

Sulaikytųjų gyvenamosiose vietose VSAT Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai atliko kratas. 31-erių Šalčininkų rajono gyventojo namuose pasieniečiai aptiko tyrimui reikšmingų daiktų.

Abu sulaikytieji uždaryti į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius