Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paskelbtas nuosprendis „Jūros šventės“ byloje: „krikštynų“ organizatoriai pripažino kaltę

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai vadinamojoje „Jūros šventės“ byloje paskelbė nuosprendį trims Pravieniškių pataisos namų–atvirosios kolonijoje kaltintiems nuteistiesiems. Kaltinamieji buvo kaltinamai dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir už tai sulaukė teismo verdikto, – skelbiama Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų pranešime spaudai.
Kalinių perkėlimas Pravieniškių pataisos namuose
Pravieniškės/ Asociatyvi nuotr. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaltinamajam Edvardui Tamsevičiui paskirta bausmė – 1 metai 3 mėnesiai laisvės atėmimo, kaltinamajam Nerijui Daubarui skirta 8 mėnesių ir 27 dienų laisvės atėmimo bausmė, trečiajam kaltinamajam – Tomui Ačui, teks kalėti 12 metų 1 mėnesį ir 15 dienų. Teismo paskirtos bausmės subendrintos su ankstesnėmis kitų teismų paskirtomis bausmėms. Teismas konstatavo, kad kaltinamieji nusikaltimą padarė tyčia.

„Kaltinamieji elgdamiesi įžūliai ir iššaukiančiai, turėjo tikslą pasityčioti iš į būrį naujai paskirtų bausmę atlikti nuteistųjų, kitų nuteistųjų akivaizdoje, kurie pagal nuteistųjų tarpe nerašytas taisykles nesilaiko šių taisyklių, prausykloje, padarė nusikaltimą. Kaltinamųjų kaltė yra neginčijamai įrodyta ikiteisminio tyrimo surinktų ir teisiamajame posėdyje ištirtų įrodymų visuma“, – rašoma teismo nuosprendyje.

Nuteistieji vėl į teisiamųjų suolą sėdo už tai, kad 2018 m. liepos mėnesį atlikdami bausmes Pravieniškių pataisos namuose–atvirojoje kolonijoje, prausyklos patalpoje, veikdami kartu, suorganizavo „Jūros šventę“ dar kitaip vadinamą „krikštynomis“, ir stebint būriui nuteistųjų, trims nukentėjusiesiems, sėdintiems ant kėdžių, sudavė nenustatytą skaičių smūgių susuktais šlapiais rankšluosčiais, pylė šaltą vandenį kibirais ant pusnuogių nukentėjusiųjų, taip jiems sukeliant šoką.

Nagrinėjant „Jūros šventės“ bylą liudytojai apklausti nebuvo, nes kaltinamieji pripažino kaltę, gailėjosi, atsiprašė nukentėjusiųjų.

„Krikštynos“ suorganizuotos tikslu pasityčioti iš naujai paskirtų bausmę atlikti nuteistųjų bei iš nuteistųjų (kitaip vadinamų „prisidirbusiaisiais“), kurie nesilaiko pataisos namų nerašytų taisyklių. Tokiais savo veiksmais kaltinamieji demonstravo nepagarbą kitiems nuteistiesiems ir žemino nukentėjusiųjų orumą.

Nagrinėjant „Jūros šventės“ bylą liudytojai apklausti nebuvo, nes kaltinamieji pripažino kaltę, gailėjosi, atsiprašė nukentėjusiųjų, dėl to byloje buvo atliktas sutrumpintas įrodymų tyrimas. Dėl šios priežasties teismas paskirtas bausmes už viešosios tvarkos pažeidimą sumažino vienu trečdaliu.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius