Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinis pavasario savaitgalis keliuose: sužeista 50 žmonių, pagauta 217 girtų vairuotojų

Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) pirminiais duomenimis, per paskutinį šio pavasario savaitgalį, gegužės 25–27 dienomis, šalies keliuose įvyko 40 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 50 žmonių. Tarp sužeistųjų eismo įvykiuose – 8 nepilnamečiai (nukentėjo 4 nepilnamečiai keleiviai, du dviratininkai, vienas pėsčiasis ir viena mopedo vairuotoja).
Apvirtęs automobilis
Apvirtęs automobilis / LKPT nuotr.

Per tris paras policija užregistravo 205 techninius eismo įvykius, kuriuose žmonės nenukentėjo, eismo įvykiuose dalyvavo 17 neblaivių vairuotojų. Pareigūnai per savaitgalį nustatė 115 neblaivių vairuotojų, 60 iš jų girtumas viršijo 1,5 promilės.

Taip pat išaiškintas 91 atvejis, kuomet transporto priemones vairavo tam teisės neturintys asmenys, iš 14 teisė vairuoti jau anksčiau buvo atimta. Penktadienį-sekmadienį nustatyti 344 pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų pažeidimai, išaiškinti 102 neblaivūs dviračių vairuotojai, net 62 iš jų girtumas viršijo 1,5 promilės.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad artėjant kalendorinei vasarai pareigūnai šalies keliuose sustiprintą dėmesį skirs vairuotojų blaivumo kontrolei, o atsižvelgdami į nesikeičiančius vairuotojų įpročius, kiekvieną savaitgalį, poilsio ir švenčių dienomis šalies keliuose vykdys sustiprintas prevencinės ir vairuotojų blaivumo kontrolės priemones.

LKPT primena, kad alkoholio vartojimas nesuderinamas su vairavimu, o net mažiausias apsvaigimas gali nulemti tragišką eismo įvykį. Kalendorinę vasarą linkime pasitikti saugiai ir atsakingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius