-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paspartinti bylas žadėjusiam vilniečiui S.Jaurai – daugiau nei 51 tūkst. litų bauda

Vilniaus apygardos teismas dėl prekybos poveikiu ketvirtadienį kaltu pripažino 55 metų vilnietį Sigitą Jaurą.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Jam skirta 52 tūkst. litų piniginė bauda. Įskaičius sulaikyme praleistą laiką, bauda sumažinta iki 51 tūkst. 480 litų. Teisėjas Stasys Lemežis sakė, kad skirti laisvės atėmimo bausmę anksčiau neteistam, ligotam ir teigiamai charakterizuojamam asmeniui netikslinga.

„Gal ir didelė bauda bedarbiui, bet įstatymas numato tokią baudą. (..). Įdomi situacija – Sigitas Jaura nei pareigūnas nei kas, iš bendradarbių ir pažįstamų pasipelnyti sumanė“, – sakė nuosprendį paskelbęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas S.Lemežis. Dėl vienos veikos vilnietis buvo išteisintas.

Bylos duomenimis, S.Jaura keliems verslininkams, kurie sulaukė įtarimų baudžiamoje byloje kartu su 29 asmenimis, žadėjo, kad už kyšius padės greičiau išspręsti jų bylą. Tačiau iš tikrųjų jokių priemonių S.Jaura nesiėmė.

„Byloje nepavyko nustatyti, kam žadėjo S.Jaura perduoti kyšius, kodėl žmonėms su aukštaisiais nekilo įtarimų?“, – pinigus nežinia kam ir už kokią paslaugą mokėjusių verslininkų naivumu stebėjosi teisėjas. Teisėjas stebėjosi ir prokurorų sprendimais kyšius davusius verslininkus pripažinti nukentėjusiais, jie galėjo būti nebent specialiaisiais liudytojais.

Kaip skelbė STT, tyrimo metu nustatyta, kad vilnietis S.Jaura, sužinojęs, kad M.A. pareikšti įtarimai Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje tiriamoje baudžiamojoje byloje, pastarąjį informavo, kad prokuratūroje prokuroru neva dirba jo giminaitis ir pasisiūlė, pasinaudodamas giminystės ryšiu, padėti sušvelninti M.A. gresiančią baudžiamąją atsakomybę. Už tai jis pareikalavo iš M.A. 50 tūkst. litų kyšio ir dalimis priėmė 35 tūkst. litų.

S.Jaura nurodė, jog jo pusbrolis Kęstas dirba prokuratūroje ir galėtų padėti įtariamaisiais pripažintiems verslininkams.

Byloje valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras Giedrius Tarasevičius sakė, kad S.Jauros duomenys apie giminaitį prokuratūroje iš dalies yra teisingi, tačiau visiškai nenustatyta jokių S.Jauros sąsajų su prokuratūra ar policija.

„Tai tebuvo tuščios kalbos“, – žurnalistams sakė G.Tarasevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius