Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paspirtuku lėkęs šiaulietis pasielgė kaip menkysta: pėsčioji liko gulėti be sąmonės

Šiaulių policijos patarimas, aktualus netgi žiemą: saugokis paspirtuko, nes ir jis gali smarkiai traumuoti.
Avarijos vietoje
Asociatyvi iliustracija / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Šiauliuose paspirtuku važiavęs ir moterį kliudęs bei sužalojęs asmuo iš įvykio vietos paspruko, palikęs sužalotąją gulėti ant žemės. Šiauliuose – tai pirmas paspirtuko sužalotas pėsčiasis.

53 metų Šiaulių rajono gyventoja kiekvieną rytą Meškerių gatve pėsčiomis keliaudavo į darbą. Pakeliui ji sutikdavo ne vieną paspirtuku riedantį šiaulietį. Šios elektrinės transporto priemonės zyziantį garsą moteris buvo įsiminusi. Gruodžio 9-osios rytą šis garsas ją pasivijo iš nugaros.

Nugriuvusi moteris prarado sąmonę, o kai atsipeikėjo, nei paspirtuko, nei juo važiavusio asmens neberado.

Moteris gręžėsi pažiūrėti, į kurią pusę jai reikėtų pasitraukti ir praleisti atvažiuojantį paspirtuką, tačiau nebespėjo – pajuto smūgį, kuris ją parbloškė ant žemės. Nugriuvusi moteris prarado sąmonę, o kai atsipeikėjo, nei paspirtuko, nei juo važiavusio asmens neberado. Ligoninėje nukentėjusiajai buvo diagnozuotas veido nubrozdinimas, kaktos plėšta žaizda, nosies lūžis, rankos sumušimas.

Į miesto gatves ir šaligatvius vis labiau okupuojančius paspirtukus buvome linkę žiūrėti kaip į pramogą, o ne kaip į rimtą viešojo eismo dalyvį, privalantį laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Paspirtuku važiuojantis eismo dalyvis yra prilyginamas motorinės transporto priemonės vairuotojui. Išriedamas į gatvę, kiekvieno elektrinio paspirtuko savininkas tampa viešojo eismo dalyviu ir privalo laikytis Kelių eismo taisyklėse nustatytų reikalavimų elektrinių dviračių vairuotojams.

Ne visi paspirtukininkai tai yra įsisąmoninę. Eismo taisyklių nesilaikymas – tai jau užprogramuotas eismo įvykis su visomis iš to kylančiomis pasekmėmis: ikiteisminiu tyrimu ir baudžiamąja atsakomybe dėl sužaloto žmogaus, grėsmingai pranešime įspėja Šiaulių apskrities policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius