-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasvaliečius telefonu apgaudinėjusi organizuota sukčiautojų grupė sulaukė bausmių

Septyni sukčiai, žiemą telefonu apgavę pasvaliečius ir išvilioję tūkstančius litų, nuteisti: 22 metų R.S. paskirta šešerių metų 6 mėnesių, 27 metų A.M., 38 metų O.K. ir 18 metų K.D. – trejų metų, trisdešimtmečiui N.D.– vienerių metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmės, aštuoniolikmetei S.J. skirtas laisvės apribojimas vieneriems metams 6 mėnesiams, sukčių nepilnamečiui bendrininkui paskirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas dvejiems metams.
Mobilusis ryšys
Mobilusis ryšys / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 Pasvalys

Tokį sprendimą, išnagrinėjęs Pasvalio rajono apylinkės prokuratūros prokurorų perduotą nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą, priėmė rajono apylinkės teismas.

Bylos duomenimis, šią žiemą trys pasvaliečiai – dvi moterys ir vienas vyras nukentėjo nuo organizuota grupe veikusių sukčiautojų, kurie, apgaudinėdami žmones dėl artimuosius ištikusių tariamų bėdų, išviliojo iš jų vienuolika tūkstančių litų. Buvo pasikėsinta apgauti dar vieną pasvalietę ir išvilioti tris tūkstančius litų, bet nepavyko.

Sukčiautojų skambučio sulaukusi moteris išgirdo, kad reikia padėti jos dukrai Londone, kuri lipdama laiptais paslydo ir netyčia sužalojo mergaitę.

Kai sukčiautojų pasiuntinys, apsimetęs sužalotos mergaitės broliu, atvyko paimti trijų tūkstančių litų gydymo išlaidoms atlyginti ir konfliktui užglaistyti, moteris pagalvojo, kad gali būti apgauta. Ji neatvėrė durų sukčiautojui ir paskambino broliui, apie siekimą apgauti buvo pranešta pareigūnams.

Sukčiautojų grupę organizavo, jai vadovavo ir nurodydavo daryti panašias nusikalstamas veikas ne vien Pasvalio rajone tuo metu Radviliškio rajono policijos komisariato areštinėje laikytas 22 metų šeduviškis R.S.

Visi septyni nuteistieji gyveno Radviliškio rajono Šeduvos miestelyje, tačiau nusikalstamas veikas daryti vyko į Pasvalio rajoną.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs Pasvalio rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Mantas Jurkėnas teigė, kad organizuota grupe veikę septyni kaltinamieji tikindavo, kad jų artimi giminaičiai padarė teisės pažeidimus ir kad jam reikalia pinigų atsakomybei išvengti ar jai sušvelninti.

Nusikaltėliai, manipuliuodami žmonių jausmais, padarė tris sunkius nusikaltimus, pasikėsino padaryti dar vieną ir apgaule išviliojo daugiau kaip dešimtį tūkstantį litų. Visi organizuota grupe veikę bendrininkai buvo pripažinti kaltais ir sulaukė bausmių už visas jiems prokurorų inkriminuotas veikas.

Ikiteisminį tyrimą atliko Pasvalio rajono policijos komisariato tyrėja Kristina Jakeliūnaitė, tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Pasvalio rajono apylinkės prokuratūros prokurorai. Įstatymas tam, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą, numato laisvės atėmimo bausmę iki trejų arba aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius