Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasvalio rajone vienas po kito padegti keli ūkiniai pastatai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai gesino 115 gaisrų ir atliko 117 gelbėjimo darbų, išgelbėjo keturis žmones. Net 16 gelbėjimo darbų Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai atliko vandenyje. Iš vandens telkinių per tris dienas jie ištraukė net aštuonių skenduolių kūnus. Nuo metų pradžios ugniagesiai gelbėtojai jau ištraukė 184 nuskendusius žmones, pernai per tą patį laikotarpį – 116.
Liepsna
Liepsna / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Statistika Pasvalys

Šį savaitgalį ugniagesiai gelbėtojai devynis kartus atliko gelbėjimo darbus transporto avarijose. Rugpjūčio 15–osios naktį, 0.08 val., buvo gautas pranešimas, kad Rokiškio rajone, Varaščinos kaime, kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys, per avariją automobilyje Mitsubishi buvo prispaustas vairuotojas. Ugniagesiai gelbėtojai hidraulinėmis žirklėmis nukirpo sėdynės atlošą, išlaisvino žmogų ir perdavė jį medikams. Deja, teko konstatuoti vairuotojo mirtį.

Vėlų rugpjūčio 14-osios vakarą Trakų rajone, kelio Vilnius–Varėna 33-iame kilometre, ugniagesiai gelbėtojai po avarijos iš Nissan Primera išlaisvino prispaustą 22 metų nukentėjusiąją. Ji perduota medikams.

Du kartus ugniagesiams teko padėti į nelaimę patekusiems vaikams. Rugpjūčio 13 d. buvo pranešta, kad Mažeikiuose 6 metų mergaitė negali ištraukti kojos iš metalinės vaikiškos kėdutės. Ugniagesiai su plėstuvais koją išlaisvino ir perdavė mergaitę greitosios pagalbos medikams.

Sekmadienį 8.38 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Pakraščio gatvėje, ant ūkinio pastato stogo pagalbos šaukiasi nuogas 4 metukų vaikas. Atvykę ugniagesiai vaiką nukėlė nuo 2 metrų aukščio pastato.

Didžiulis gaisras rugpjūčio 13-ąją po vidurnakčio kilo Pasvalio rajone, Palėvenių kaime. Jį ugniagesiai gesino iki pat ryto. Sudegė du ūkiniai pastatai ir pirtis, 90 t šonų, 30 t šiaudų, 20 avilių. Lokalizavus gaisrą už 60 metrų nuo artimiausio degančio pastato užsidegė dar vienas ūkinis pastatas, jį ugniagesiams pavyko išgelbėti. Užgesinus ūkinį pastatą, užsidegė medinė pirtis, esanti už 50 metrų nuo artimiausio degančio pastato. Gaisro metu apdegė pirties vidinės sienos, išdegė grindys, stogo konstrukcijos ir stogo danga. Įtariama, kad šie pastatai vienas po kito buvo padegti tyčia.

Vienas gyvenamasis namas ir du ūkiniai pastatai savaitgalį užsidegė nuo žaibo iškrovos. Rugpjūčio 15 d. 4.10 val. gautas pranešimas, kad Kretingos rajone, Laivių kaime, dega gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, degė namo stogas, dengtas šiferiu. Namas sudegė.

Ankstų rugpjūčio 14-osios rytą žaibas padegė ūkinį pastatą Kelmės rajone, Žalpių kaime. Per gaisrą sudegė pastato stogas, 3 t grūdų ir 1 t šiaudų. Tą patį rytą dėl žaibo iškrovos ūkinis pastatas užsidegė ir Marijampolės savivaldybės Kūlokų kaime.

Šį savaitgalį ugniagesiams teko gelbėti ir du gyvūnus. Kauno rajone, Saulėtekių kaime, į 3 metrų gylio srutų duobę buvo įkritęs arklys. Ugniagesiai išsiurbė iš duobės srutas, o atvykęs ekskavatorius iš duobės ištempė arklį.

Vilniuje, Čiurlionio gatvėje, iš statybvietėje esančios 15 metrų gylio duobės ugniagesiai šeštadienį ištraukė katiną.

Savaitgalį ugniagesiams 23 kartus teko vykti pjaustyti vėjo nulaužtų ar išverstų medžių, daugiausia – net 9 kartus Kauno apskrityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius