Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pataisos namuose atsidūrė naminės degtinės pardavėja

Balandžio viduryje už grotų atsidūrė Šiauliuose Dainų g. 62-ajame name funkcionavusio „taško“ šeimininkė šešiasdešimtmetė Sigita Budrienė. Moteris už naminės degtinės laikymą jau buvo 6 kartus bausta administracine tvarka, o 2007 metų pabaigoje už neteisėtą namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų laikymą bei realizavimą ir teista.
Areštinė
Areštinė / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Degtinė

Kaip informuoja Šiaulių apskrities VPK, teismas tąkart jai skyrė 1040 litų baudą. Tačiau niekur nedirbanti moteris, baudos mokėti neskubėjo, teko jos išieškojimu užsiimti antstoliams.

S.Budrienė, ignoruodama visas jai taikomas sankcijas, nusikalstamą veiklą tęsė toliau ir, praėjus porai mėnesių po teistumo, 2008 metų vasario 5 d. policijos pareigūnams įkliuvo vėl. Pietinės nuovados apylinkės inspektoriai prie Dainų 62-ojo namo vieną po kito sulaikė du asmenis, minėtame „taške“ įsigijusius naminukės.

Sulaikytieji, kaip jie pripažino patys, buvo nuolatiniai „kromelio“ lankytojai. Šeimininkė šį gėrimą ir teparduodavo tik savo pažįstamiems, kurie apie savo atėjimą pranešti turėdavo sutartiniais ženklais –laiptinėje, virš buto durų, reikėdavo uždegti elektros lemputę ir tik tada skambinti į duris.

Lankytojai turėdavo atsinešti savo buteliuką, į kurį ji ir įpildavo pageidaujamą naminukės kiekį. Sulaikę nelegalaus alkoholio pirkėjus, pareigūnai S.Budrienės bute atliko kratą ir šio gėrimo rado nišoje, esančioje už virtuvinės spintelės, po kriaukle.

Praėjusių metų gruodžio pabaigoje Šiaulių apylinkės teismas, atsižvelgdamas į tai, kad moteris turi 2-osios grupės neįgalumą, už pastarąjį nusikaltimą vėl skyrė tik baudą – 2600 litų. Tada prokuroras apeliacine tvarka šį nuosprendį apskundė, motyvuodamas, kad S.Budrienė yra recidyvistė, nes naują tyčinį nusikaltimą padarė, neišnykus teistumui už analogišką nusikaltimą.

Kadangi recidyvistams už tyčinio nusikaltimo padarymą paprastai skiriama laisvės atėmimo bausmė, todėl prokuroras pasiūlė šiai moteriai irgi 1 metams ir 2 mėnesiams atimti laisvę. Apeliacinį skundą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas šių metų kovo 12 d. konstatavo, kad nei administracinės baudos, nei 2007 metų pabaigoje nuosprendžiu paskirta bauda pozityvaus poveikio S.Budrienei nedaro, ji nesiekia pasitaisyti bei laikytis įstatymų, ir nutarė, kad bausmės paskirtis bus užtikrinta, tik paskyrus jai laisvės atėmimo bausmę.

Šiuo metu „taško“ savininkė jau apsigyveno Pataisos namuose, kuriuose praleis tris mėnesius. Be to, jai dar teks sumokėti likusią baudos, teismo paskirtos 2007 m. pabaigoje, dalį – 610 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius