Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patikrinimo metu automobilyje pasieniečiai rado kvaišalų

Eiliniam patikrinimui pasienyje su Baltarusija sustabdę automobilį pasieniečiai jame aptiko, įtariama, kvaišalų.
Tarnybinis pasieniečių šuo
Tarnybinis pasieniečių šuo / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad trečiadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnų ekipažas pasienio ruože ties Vilniaus rajono Bildžių kaimu, kelyje Lavoriškės – Mostiškės, patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį Audi 90.

Vairuotojo, 21 metų vilniečio, ir transporto priemonės dokumentai VSAT pareigūnams įtarimų nesukėlė.

Automobiliu kaip keleiviai taip pat vyko trys asmenys. Du iš jų pasieniečiams pateikė savo asmens dokumentus, išduotus 29 ir 21 metų Vilniaus gyventojams. Trečias keleivis teigė dokumentų neturįs. Netrukus nustatyta, kad jis taip pat yra Vilniaus gyventojas, 19 metų.

Automobilio apžiūros metu VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį į metalinę dėžutę, padėtą atviroje daiktadėžėje, esančioje prie automobilio prietaisų skydelio. Joje pasieniečiai rado nedidelį kiekį augalinės kilmės smulkintos masės.

Vienas mašinos keleivis, 29 metų vilnietis, iš karto pareiškė, kad šis radinys yra jo. Vyras aiškino, jog dėžutėje – su smulkintomis kanapėmis sumaišytas cigarečių tabakas.

Asmens apžiūros metu vyro rankinėje rastas polietileninis maišelis, kuriame taip pat buvo, manoma, smulkintos kanapės.

Į įvykio vietą pasieniečiai iškvietė kinologą su tarnybiniu šunimi, kuris pakartotinai patikrino automobilį. Keturkojis paieškos metu reagavo ir savo elgesiu parodė, kad metalinėje dėžutėje bei maišelyje gali būti kvaišalai.

Pasienio ruože privalomų asmens dokumentų neturėjusiam vilniečiui VSAT pareigūnai pradėjo administracinę teiseną dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo.

Kadangi visa ketveriukė per valstybės sieną nevyko, pasieniečiai juos ir automobilį perdavė Vilniaus rajono policijos pareigūnams, kurie toliau aiškinsis įvykio aplinkybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius