Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patikrintuose automobiliuose aptiktos kontrabandinės cigaretės

Šiaulių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai, vykdydami prevencines priemones, skirtas teisės pažeidimų, susijusių su akcizais apmokestinamų prekių nelegalia realizacija, užkardinimui, rugsėjo 20 dieną apie 20.30 val. Šiaulių rajone, Pakštelių kaime patikrino pakelėje stovintį lengvąjį automobilį „Volvo V40“.
Kontrabanda
Kontrabanda / Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr.

Automobilio salone buvo rasti 5 blokai, po 10 pakelių, cigarečių  „Saint George“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Automobilio vairuotojas 29 metų Šiaulių rajono gyventojas M. R. pareigūnus tikino, kad šias cigaretes įsigijo savo reikmėms iš nepažįstamo asmens.

Paklaustas ar turintis cigarečių daugiau, kuršėniškis atvirai prisipažino, kad dar šiek tiek cigarečių laiko namuose bei sutiko jas parodyti pareigūnams.

Kriminalinės policijos tyrėjams nuvykus pažeidėjo nurodytu adresu, vyriškis išnešė 140 pakelių cigarečių „Saint George” bei 130 pakelių cigarečių „Minsk” su baltarusiškomis banderolėmis.

Rugsėjo 22 dieną Šiaulių rajono kriminalinės policijos pareigūnai Ginkūnų kaime apie 16.00 val. patikrino gatvėje stovintį ir įtarimą keliantį lengvąjį automobilį Renault Megane.

Automobilyje, ant galinės sėdynės, buvo rasta 310 pakelių cigarečių „Fest” su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, kurios buvo vežamos dėžėje ir kuprinėje.

Automobilio vairuotoja 36  metų Šiaulių rajono gyventoja I. K. pareigūnus tikino, kad cigaretes taip pat įsigijo savo reikmėms iš nepažįstamo asmens.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo, pažeidžiant nustatytą tvarką, pažeidėjų laukia administracinė atsakomybė – tūkstantinė bauda su cigarečių konfiskavimu, taip pat automobilio, kuriuo buvo gabenamos cigaretės, galimu konfiskavimu.

Šiaulių rajono policija primena, kad Lietuvos ūkio ministro įsakymu vienam žmogui savo reikmėms galima turėti ne daugiau 20 pakelių cigarečių su svetimos šalies banderolėmis.

Už didesnį tokių cigarečių kiekį gresia administracinė atsakomybė – bauda, kurios dydis proporcingas turimų cigarečių kiekiui.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius