Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patruliai kyšiui pinigų neturėjusį klaipėdietį pavėžėjo net iki bankomato

Klaipėdos apygardos teismas pripažino kaltais dėl įžūlaus kyšininkavimo du buvusius uostamiesčio policijos pareigūnus. Patruliai iš kelių eismo taisykles pažeidusio vairuotojo pareikalavo 400 litų kyšio ir net pavežė tarnybiniu automobiliu iki bankomato, kad jis galėtų pasiimti grynųjų pinigų ir su jais atsiskaitytų.
Vilniaus policijos patruliai ruošiasi Naujųjų Metų sutiktuvėms
Patruliai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Buvęs Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės vyresnysis patrulis ir tos pačios rinktinės specialistas į teisiamųjų suolą sėdo dėl 2013 metų gegužės 5 dieną įvykusio incidento.

Apie 21 val., patruliuodami Klaipėdoje, šie pareigūnai sustabdė patikrinimui automobilį „Rover“. Vairuotojas neturėjo teisės vairuoti automobilio, tad patruliai pareikalavo duoti 400 litų kyšį, kad nebūtų rašomas administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Vairuotojas tiek grynųjų pinigų neturėjo, todėl patruliai palaukė, kol kartu važiavusios jo motinos draugė perves į sąskaitą reikiamą sumą. Vairuotojui paklausus, kaip jam nuvažiuoti iki bankomato, pareigūnai pasiūlė išsikviesti taksi. Tačiau vyriškiui paaiškinus, kad tuomet jiems duos tik 380 litų, pareigūnai persigalvojo.

Policininkai tarnybiniu automobiliu vairuoją nuvežė iki artimiausio bankomato prie vieno prekybos centro paimti pinigų. Vėl grįžę prie automobilio „Rover“ ir gavę kyšį, pareigūnai atidavė vairuotojui dokumentus.

Tokio patrulių įžūlumo apstulbintas vairuotojas tą patį vakarą apie kyšininkavimo atvejį pranešė policijai. Patruliai netrukus buvo sulaikyti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnų.

Ir ikiteisminio tyrimo metu, ir teisme abu policininkai kaltę neigė. Jie tvirtino jokio kyšio iš sustabdyto vairuotojo nereikalavę ir negavę, jį paleidę tik įspėję dėl mažareikšmio pažeidimo. Originaliai teisiamieji aiškino ir tai, kodėl vairuotoją vežė iki prekybos centro – šią trumpą kelionę užfiksavo ir policijos tarnybiniame automobilyje įrengta speciali įranga, nustatanti jo buvimo vietą. Neva patruliai norėjo apžiūrėti naują patruliavimo vietą, o sustabdytas vairuotojas jų paprašė pavėžėti iki vaistinės. Pareigūnai tvirtino tiesiog suteikę šią socialinę pagalbą, o vėliau klaipėdietį parvežę atgal prie jo automobilio.

Klaipėdos apygardos teismo tokia teisiamųjų versija neįtikino. Teismas abiem pareigūnams už kyšio ėmimą skyrė po 3 tūkst. 800 eurų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius