Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pats tapo įtariamuoju: teisme nepasirodęs apykoję nešiojantis advokatas sutrikdė N.Antanavičiaus bylos eigą

Trečiadienį Klaipėdos apylinkės teisme turėjo būti toliau nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje Nerijus Antanavičius kartu su bendrais kaltinami sukčiavimu. Bylos nagrinėjimą teko atidėti, mat į bylą neatvyko neseniai visoje Lietuvoje nuskambėjęs advokatas Aivaras Surblys, įtariamas sunkaus nusikaltimo planavimu.
Advokatas Aivaras Surblys
Advokatas Aivaras Surblys / 15min/Jurgitos Andriejauskaitės nuotr.

Suimtas ir dienas Šiaulių tardymo izoliatoriuje leidžiantis N.Antanavičiaus bendras A.J.Venslauskas, kurio gynėju buvo A.Surblys, teismo posėdžiuose dalyvauja nuotoliniu būdu – tiesioginėmis vaizdo trasliacijomis. Teisėjas tokį sprendimą priėmė siekdamas taupyti valstybės lėšas.

Balandžio pradžioje A.Surblys bei dar vienas įtariamasis buvo sulaikyti. Jiems pareikšti įtarimai dėl rengimosi pasikėsinti į pareigūnus – uostamiesčio policijos padalinio vadovą ir prokurorą,

„Įtarimai pareikšti dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimą, taip pat vienu atveju – dėl organizavimo sunkiai sutrikdyti dviejų žmonių sveikatą, kitu atveju – dėl dalyvavimo šioje veikloje“, – teismui sprendžiant dėl kardomųjų priemonių įtariamiesiems tuomet sakė prokuroras A.Velutis.

A.Surbliui ir bendrui skirta kardomoji priemonė – apykojės nešiojimas. Be to, kaip paaiškėjo A.Surblys nušalintas nuo profesinės veiklos, tai yra, jis negali teikti advokato paslaugų iki liepos 12 dienos. Šį sprendimą vyras yra apskundęs Klaipėdos apygardos teismui.

Trečiadienio rytą teisme susirinko visi bylos dalyviai, N.Antanavičiaus advokatas Aidas Mažeika į posėdį atvyko iš Vilniaus, tačiau byla toliau nagrinėjama nebuvo. Įstatymas numato, jog įtariamajam esant suimtam jį teisme privalo atstovauti gynėjas.

„Teisės advokato veikloje A.Surblys laikinai nušalintas, tačiau oficialios informacijos teismas nėra gavęs iš Advokatų tarybos, kažkas turėtų pateikti informaciją“, – svarstė Klaipėdos apylinkės teismo pirmininkas Svajūnas Bliudsukis, netrukus paskelbęs trumpą pertrauką ir sužinojęs, jog teismas yra priėmęs sprendimą vyrą laikinai nušalinti nuo profesinės veiklos.

Paklaustas ar bandė susisiekti su savo gynėju A.J.Venslauskas teigė, jog jo telefonas yra įjungtas, tačiau jam buvo pasakyta, jog mobilusis įrenginys yra laikinai paimtas.

„Jis su manimi nesusisiekė, be to, susisiekti įmanoma tik paštu. Laiško jokio negavau“, – sakė A.J.Venslauskas.

Teisėjas S.Bliudsukis įpareigojo A.J.Venslauską iki kito posėdžio susirasti kitą advokatą arba šiam atstovaus valstybės garantuojamos teisinės pagalbos paskirtas gynėjas.

A.J.Venslauskas tikino, jog tardymo izoliatoriuje jam nesudaromos galimybės skambinti, tad susirasti gynėją neįmanoma. S.Bliudsukis įtariamajam teigė, jog tokia galimybė jam turi būti sudaryta.

Nerijus Antanavičius kartu su dar trimis vyrais kaltinamas pasikėsinimu į svetimą turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius