Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paūmėjus sunkiai Arno Tumėno ligai, atidėta jo byla dėl pabėgimo iš avarijos, nevyks ir posėdis baudžiamojoje byloje

Buvęs advokatės Svetlanos Proninos žentas, pagarsėjęs sugebėjimu meistriškai išsisukti nuo atsakomybės po tragiškos avarijos, dėl ligos turi teisę nedalyvauti nei naujoje jo administracinėje, nei baudžiamojoje KET pažeidimų byloje.
Arnas Tumėnas
Arnas Tumėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Penkis žmones, kaip įtariama, per avariją sužalojęs buvęs advokatės Svetlanos Proninos žentas Arnas Tumėnas (gim. 1985 m.) – sunkiai serga.

Medikų pažyma apie ligą leidžia šiam vairuotojui nedalyvauti nei jo administracinės, nei baudžiamosios bylos nagrinėjime.

Pirmadienį per posėdį administracinėje byloje medikų pažymą apie A.Tumėno ligą teismui pateikė jo advokatas. Joje nurodoma, kad vyras sveiks iki kovo 29 d.

„Gerbiamas teisme, jisai serga. Liga yra ganėtinai rimta. Ir jis ta liga serga jau senokai. Dabar yra paūmėjimas. Norėčiau pateikti apie tai pažymą, kad jis turi atleidimą visai šiai savaitei“, – aiškino administracinėn atsakomybėn traukiamo jauno vyro atstovas Romualdas Mikliušas, prašęs atidėti bylos nagrinėjimą.

Koks konkrečiai negalavimas kamuoja jo klientą, A.Tumėno gynėjas garsiai neįvardijo.

Vadinasi, tikriausiai neįvyks ir šią savaitę planuotas teismo posėdis A.Tumėno baudžiamojoje byloje.

A.Tumėno reikalus teismuose kuruojantis prokuroras Sigitas Jankauskas pirmadienį po žlugusio posėdžio nuogąstavo, kad administracinėje byloje nesueitų senatis, dėl kurios procesą tektų nutraukti. Apie tai, regis, mąsto ir bylą nagrinėjanti teisėja.

A.Tumėno administracinėje byloje balandžio–gegužės mėnesiais suplanuoti penki nauji posėdžiai.

15min.lt primena, kad prieš aštuonerius metus A.Tumėnas vairuodamas neblaivus padarė avariją, per kurią žuvo jo draugas, tačiau atsakomybės išvengė, už pinigus susitaikęs su nukentėjusiaisiais.

Dvi naujos bylos iškeltos, nes 2012 metų pavasarį A.Tumėnas Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje, automobiliu „Mercedes“ atsitrenkė į pareigūnų tarnybinį automobilį bei dar vieną „Mercedes“ markės transporto priemonę. Iš avarijos vietos pabėgęs vyras likimo valiai paliko penkis sužalotus asmenis.

Prokuratūrai išskyrus A.Tumėno avarijos bylą į dvi – baudžiamąją ir administracinę – vairuotojas su advokatu kaip įmanydami vengia antrosios bylos (žr. susijusius straipsnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius