-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavojingu keliu 123 km/val. greičiu lėkęs BMW vairuotojas patruliams siūlė pailsėti Palangoje

Poilsį pajūryje ir pinigus pareigūnams siūlęs vyras patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.
Užfiksuotas pažeidimas
Užfiksuotas pažeidimas / Telšių policijos nuotr.

Vasario 19-ąją, Telšių rajone, kelyje Šiauliai–Palanga, tarnybiniu be skiriamųjų ženklų automobiliu patruliavusių Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnų dėmesį patraukė dideliu greičiu juos aplenkęs apynaujis „BMW 730“. Pradėję važiuoti jam iš paskos, pareigūnai užfiksavo 123 km/val. greitį, kai tame kelio ruože leidžiama važiuoti ne daugiau kaip 70 km/val. greičiu.

Pareigūnai užfiksavo „BMW 730“ limuzino 123 km/val. greitį, kai tame kelio ruože leidžiama važiuoti daugiausiai 70 km/val. greičiu. 

Sustabdžius minėtą 2010 metų laidos BMW, paaiškėjo, kad prie jo vairo sėdėjo 52-ejų metų Kretingos r. gyventojas. Leistiną važiavimo greitį viršijęs 53 km/val., vyras užsitraukė administracinę baudą, kuri siekia nuo 289 iki 434 eurų. Be to, pagal LR ATPK 124 str. 6 d., teismas spręs dėl teisės vairuoti transporto priemones atėmimo nuo 1 iki 6 mėnesių. 

Siekdamas išvengti gresiančios nuobaudos, pajūrio gyventojas tarnybiniame automobilyje su Žemaitijos sostinės pareigūnais užmezgė pokalbį, prašydamas jų „susitarti“. Iš piniginės išsitraukęs popierinių banknotų krūvelę, vyras, laikydamas juos kumštyje, vis siūlė pinigus ir bandė juos padėti pareigūnui ant kelių. Įspėtas apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę dėl valstybės tarnautojų papirkimo, pažeidėjas nesiliovė ir toliau pareigūnų prašė nerašyti administracinio teisės pažeidimo protokolo, pasakojama Telšių apskrities VPK atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Matydamas, kad pareigūnai nesigundo jo siūlomais pinigais, vyras pradėjo kalbėti apie atostogas Palangoje ir jį sustabdžiusiems pareigūnams pažadėjo visas sąlygas nemokamam poilsiui prie jūros.

Nesusigundę ir šiuo pasiūlymu, pareigūnai apie bandymo papirkti atvejį informavo kolegas iš Telšių apskr. VPK Operatyvaus valdymo skyriaus ir piliečio atžvilgiu pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 227 str. (Papirkimas) 2 d. 

Už neteisėtus veiksmus bandant papirkti policijos pareigūnus, pilietis atsakys dvigubai – jo atžvilgiu ne tik surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, bet ir laukia baudžiamoji atsakomybė. 

Sąžiningo vairuotojo atmintinė:

Kyšis – bet koks atlygis, kuris siūlomas, žadamas ar duodamas policijos pareigūnui už tai, kad šis priimtų asmeniui palankų sprendimą. Kyšiu laikomi ne tik pinigai, tačiau ir įvairios prekės, paslaugos ar kiti daiktai. 

Pakanka vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį policijos pareigūnui, kad būtum patrauktas baudžiamojon atsakomybėn. 

Atminkite, kad jokios baudos grynaisiais pinigais policijos pareigūnui negali būti mokamos. Todėl bet koks grynųjų pinigų davimas policijos pareigūnui bus vertinamas kaip kyšis. 

Daugelyje policijos automobilių įrengtos vaizdo kameros, o asmens bendravimas su policijos pareigūnu įrašomas. Bet kokie asmens neteisėti veiksmai bus užfiksuoti. 

Pasiūlius, pažadėjus ar davus kyšį gali grėsti baudžiamoji atsakomybė iki 7 metų laisvės atėmimo. 

Kyšis išpurvina – būk vyras, mokėk baudą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius