Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavojingas atliekas superkančiam uteniškiui – kaltinimai mokesčių vengimu

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdyba kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl naudotų akumuliatorių ir kitokių atliekų supirkimu užsiimančios Utenos bendrovės finansinės veiklos.
Molėtų plente  tvarkomos į aplinką išpiltos pavojingos atliekos
Asociatyvi iliustracija: tvarkomos pavojingos atliekos / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Įtariama, kad bendrovės direktoriui M. V. apgaulingai tvarkant apskaitą ir teikiant neteisingus duomenis mokesčių administratoriui, jo vadovaujama įmonė išvengė daugiau kaip 70 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2018 metais bendrovės vadovas, supirkdamas iš žmonių traktorių, kombainų, automobilių akumuliatorius ir kitas atliekas, įrašydavo sąskaitose tikrovės neatitinkančius duomenis. Manoma, kad praėjusiais metais minėta bendrovė, turinti atliekų rūšiavimo, sandėliavimo ir apdorojimo patalpas bei aštuonis darbuotojus, pirko akumuliatorių atliekas ir švino laužą iš nenustatytų šaltinių.

Didžiulius, kartais net keliolika tonų siekiančius švino laužo ir akumuliatorių atliekų kiekius uteniškio M. V. įmonei neva pardavė apie šią bendrovę nieko nežinantys benamiai.

Įtariama, kad klastojant dokumentus buvo įforminta, kad daugiau kaip 500 tonų šių atliekų neva pirkta iš fizinių asmenų, kurie iš tiesų jokių sandorių su minėta bendrove neturėjo. Didžiulius, kartais net keliolika tonų siekiančius švino laužo ir akumuliatorių atliekų kiekius uteniškio M. V. įmonei neva pardavė nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys, apie šią bendrovę nieko nežinantys ar iš viso pastaraisiais metais Utenoje nesilankę asmenys.

Išaiškinta, kad pasinaudojus 30 asmenų duomenimis į minėtos Utenos bendrovės buhalteriją buvo įtraukti fiktyvūs tūkstančius eurų siekiantys atliekų supirkimo sandoriai ir į apskaitą nepagrįstai įtraukta 467 tūkst. eurų išlaidų suma. Manoma, kad galimai iškraipiusi atliekų supirkimo kiekius, Utenos bendrovė į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau kaip 70 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Atliekų supirkimu besiverčiančio uteniškio byla perduota nagrinėti Utenos apylinkės teismo Utenos rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius