Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavojingu recidyvistu pripažintas narkotikų platintojas Rolandas Žukaitis už grotų praleis 16 metų

Už didelio kiekio heroino bei kanapių gabenimą 12 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas vienos buvusios uostamiesčio nusikalstamos grupuotės narių nuo bausmės vykdymo pasislėpė, tačiau pareigūnų buvo surastas besislapstantis viename iš Klaipėdos viešbučių. Viešbučio kambaryje kartu su bėgliu buvo rasta beveik 1,5 kg kanapių ir jų dalių bei elektroninės svarstyklės.
Policijos radiniai
Asociatyvinė nuotrauka. Narkotikai / Vilniaus policijos nuotr.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas patikėjo ne karto teisto 42 m. Rolando Žukaičio pateikta versija, neva tokiu kiekiu kanapių jis apsirūpino savo reikmėms, mat ketino  jas kažkokiu būdu nusigabenti į pataisos namus ir ten pats suvartoti. 

Praėjusių metų lapkričio 14 d. nuosprendžiu teismas R. Žukaitį pripažino kaltu dėl neteisėto narkotinių medžiagų laikymo, neturint tikslo jų platinti, ir paskyrė jam už tai pusantrų metų laisvės atėmimo  bausmę. Subendrinęs ją su neatlikta 12 metų laisvės atėmimo bausme, iš viso  nuteistajam teismas skyrė 12 metų ir 10 mėn. laisvės atėmimo bausmę. 

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo  skyriaus prokuroras, nesutikdamas nei su nusikalstamos veikos kvalifikacija, nei su paskirtos bausmės dydžiu, šį teismo nuosprendį dėl netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo bei nuosprendyje išdėstytų teismo išvadų neatitikimo bylos aplinkybių apskundė apeliacine tvarka.

Klaipėdos apygardos teismas, vasario 20 d. išnagrinėjęs prokuratūros skundą, jį  visiškai patenkino: R. Žukaičio padarytą nusikalstamą veiką perkvalifikavo į sunkesnę (LR BK 260 str. 2 d.) ir už neteisėtą didelio kiekio narkotinių medžiagų laikymą, turint tikslą jas platinti, nuteistajam skyrė 9 metų ir 6 mėn. laisvės atėmimo bausmę. Subendrinęs ją su neatlikta bausme, teismas, kaip ir prašė prokuroras, nuteistąjį pasiuntė į pataisos namus 16 metų. Be to, teismas Rolandą  Žukaitį pripažino pavojingu recidyvistu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius