Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavydas ir agresija: Klaipėdos rajono gyventoja dukters tėvą pražudė vienu dūriu

„Niekas nesitikėjo“, – ketvirtadienio rytą nuosprendį išklausiusi sakė devyneriems metams laisvės atėmimo nuteistos Rūtos Vaitkienės dukra. Kovą moteris vienu dūriu pražudė savo sugyventinį, dukros tėvą. R. Vaitkienė teisme liudijo kentusi vyro smurtą ir pavydą. Galiausiai šeiminis konfliktas virto tragedija.
Rūta Vaitkienė
Rūta Vaitkienė / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Nusikaltimas pavasarį, kovo 25 dieną, apie 2 val. įvykdytas Klaipėdos rajone. Tarpusavio konflikto metu 55-erių R. Vaitkienė griebėsi peilio, vienintelis dūris buvo lemtingas.

Moteris teisme pasakojo, jog grįžusi iš darbo namo aptiko savo sugyventinį kartu su kaimynu beišgėrinėjančius. Sugyventinis ėmęs kabinėtis, įžeidinėti ir keiktis. Pagaminusi valgyti, R. Vaitkienė nuėjo į kitą kambarį, tačiau iš paskos atėjęs vyras toliau tęsė užgauliones.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Moteris teigė prašiusi išeiti. Galiausiai ji čiupo ant stalo gulėjusį peilį, tačiau pagąsdinimas virto tragedija – moteris išvydo, kad vyras nebejuda.

Pripažino kaltę

Moteris teisme visiškai pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailėjosi. R. Vaitkienė iki nusikaltimo neturėjo jokių nuobaudų, dirbo, o iš darbovietės gauta teigiama charakteristika. Dėl šių lengvinančių aplinkybių R. Vaitkienei skirta mažesnė nei vidutinė bausmė taikoma už tokius nusikaltimus. Sunkinančia aplinkybe teisme įvardinta tai, jog nusikaltimą moteris padarė apsvaigusi nuo alkoholio. R. Vaitkienė neslėpė gėrusi alaus.

Pasak teismo, įvykio situacija nesudaro pagrindo daryti išvadą, kad kaltinamoji veikė būtinosios ginties situacijoje, nes abu sugyventiniai konfliktuodami neretai tarpusavyje ir mušdavosi, neblaivi kaltinamoji taip pat elgdavosi agresyviai ir nebuvo žymiai fiziškai silpnesnė už smulkaus sudėjimo nukentėjusįjį.

Be to, namuose buvo ir kitų asmenų, kurių pagalbos kaltinamoji galėjo paprašyti. Teismo vertinimu, kaltinamoji vis dėlto suvokė, kad dėl stipraus smūgio peiliu į gyvybiškai svarbią žmogaus kūno vietą kils reali grėsmė nukentėjusiojo gyvybei ir, nors nenorėjo atimti gyvybės, tačiau sąmoningai leido tokiems padariniams atsirasti.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Rūta Vaitkienė
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Rūta Vaitkienė

Konstatuota, jog moteris specialiai nesiekė pražudyti sugyventinio, ėmėsi priemonių kviesti pagalbą. Nelaimė įvyko nepalankiai susiklosčius šeimyninėms aplinkybėms, įtakos turėjo ir alkoholis.

Moteris po nelaimės iškart pasakojo pažadinusi savo sūnų. Iš pirmos santuokos R. Vaitkienė turi suaugusius sūnų ir dukrą, o su sugyventiniu augino bendrą dukrą.

Moteris teisme guodėsi nuo vyro nukentėjusi ne kartą. Šis ją buvo sumušęs, teko kreiptis į medikus. Žaizdas buvo pastebėję ir kiti.

Agresija, pavydas – tokias priežastis vardijo ir į teismą išklausyti nuosprendžio atvykusi moters dukra. Ji teigė, jog geros širdies mama vis atleisdavo sugyventiniui jo smurtą.

Moteriai Klaipėdos apygardos teismas skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose. Tokios bausmės prašė prokuratūra.

Per 20 dienų sprendimas dar gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius