Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažeidėjai į Lietuvą bandė patekti Nemuno ledu

Antradienį VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai užkardė du valstybės sienos pažeidimus. Abiem atvejais pažeidėjai į Lietuvą bandė neteisėtai patekti užšalusiu Nemunu, kurio viduriu eina siena su Rusija.
Pasieniečiai užšalusio Nemuno pakrantėje
Pasieniečiai užšalusio Nemuno pakrantėje / VSAT nuotr.
Temos: 1 Ledas

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad vakare užkardos ruože sumontuota specialia sienos stebėjimo įranga VSAT pareigūnai užfiksavo, kaip ties Pagėgių savivaldybės Bardinų kaimu Nemuno ledu Lietuvos  link eina du asmenys.

Pažeidėjai, priėję upės vidurį ir pastebėję krante jų jau laukiančius atvykusius Lietuvos pasieniečius, apsisuko ir grįžo į Rusijos teritoriją.

Tą patį vakarą bandymas patekti į Lietuvą užfiksuotas ir minėtos užkardos ruože ties Pagėgių savivaldybės Panemunės kaimu. Čia upės ledu į Lietuvą ėjo vienas asmuo. Pasieniečiai matė, kad jis gabena kažkokius nešulius. Pažeidėjas Lietuvos teritorijoje pastebėjo VSAT tarnybinį visureigį, apsisuko ir grįžo į Rusijos pusę.

Apie abu bandymus pažeisti valstybės sieną VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai informavo kolegas Kaliningrado srityje.

Pastaruoju metu Nemuno ledu į Lietuvą bandantys patekti pažeidėjai nuolat nesėkmingai bando Pagėgių rinktinės pasieniečių budrumą.

Ši sieną su Rusija sauganti rinktinė laikosi sėkmingos taktikos neleisti bandantiems iš Kaliningrado srities asmenims, neretai gabenantiesm kontrabandą, net priartėti prie Lietuvos kranto. Čia dirbantys VSAT pareigūnai kur kas didesnį dėmesį skiria pažeidimų prevencijai, laikydamiesi nuotatos, kad žymiai tikslingiau neleisti pažeisti sienos, o ne turimas jėgas skirti jau pažeidusiesiems ją gaudyti. Tokios gaudynės, po to prasidėję teisminiai persekiojimai kainuoja nemažus pinigus ir atima daug laiko, o bausmės pažeidėjams skiriamos nedidelės, dažniausiai administracinės.

Tokios taikomos naujovės yra viena iš priežasčių, kad pernai tris kartus sumažėjo per sieną su Rusija bandomos gabenti kontrabandos kiekiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius