Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažeidėjas dujų balionėlio panaudoti nespėjo – jį paguldė pasieniečio šūvis

Pasieniečių persekiojamas pažeidėjas nespėjo panaudoti turėto dujų balionėlio – jis pareigūnams pasidavė po įspėjamojo šūvio.
Sulaikytas pažeidėjas
Sulaikytas pažeidėjas / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Vištyčio užkardos pasieniečiai ties Vilkaviškio rajono Pakalnių kaimu pastebėjo grupelę asmenų, einančių link sienos su Rusija. Iki dviejų valstybių sienos nuo vietos, kur jie pastebėti, yra maždaug kilometras.

Du pasieniečių patrulius pamačiusi ketveriukė apsisuko ir skirtingomis kryptimis puolė bėgti į Lietuvos gilumą. Ji nereagavo į VSAT pareigūnų reikalavimus sustoti ir perspėjimus, kad bus panaudotas tarnybinis ginklas.

Gaudynių metu VSAT pareigūnas pamatė, kaip vienas sprunkantis bėglys iš kišenės traukia dujų balionėlį. Pasienietis į orą paleido įspėjamąjį šūvį. Tai išgąsdino sprunkantį vyrą, kuris pats krito ant žemės ir nebejudėjo. Prišokę VSAT pareigūnai bėglį, kuris neturėjo pasienio ruože privalomų asmens dokumentų, surakino antrankiais.

Nustatyta, kad sulaikytasis yra 25 metų Vilkaviškio rajono gyventojas.

Įvykio vietą apžiūrėję pasieniečiai aptiko pažeidėjo bendrininkų išmestus brezentinius savadarbius naščius su kabliais. Paprastai kontrabandos nešikai juos naudoja kelioms cigarečių dėžėms gabenti. Manoma, kad grupelė link valstybės sienos galėjo eiti pasiimti kontrabandinio rūkalų krovinio.

Sulaikytam vilkaviškiečiui Vištyčio užkardos pasieniečiai pradėjo administracinių bylų teisenas dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo ir pasipriešinimo VSAT pareigūnams bei teisėto jų reikalavimų nevykdymo.

Už pirmą pažeidimą jam gresia įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 Lt, už antrą – nuo 300 iki 500 Lt arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Vyrui įteiktas šaukimas atvykti į Vilkaviškio rajono apylinkės teismą. Po apklausos jis paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius