-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažintis internete virto šantažu: nepažįstamoji grasino paviešinti erotinį įrašą

Nors šiais laikais žmonės linkę susipažinti ir bendrauti internetu, nėra paslaptis, kad tokios pažintys neretai baigiasi liūdnai. Ir ne tik dėl nesutapusių interesų. Kartais iš pirmo žvilgsnio malonus bendravimas virsta net šantažu, kuomet nelieka jokios kitos išeities, o tik kreiptis į policijos pareigūnus.
Pokalbis su sukčiumi
Pokalbis su sukčiumi / Virtualus patrulis/Facebook

Policijos virtualus patrulis pasidalijo dar viena apgavikų istorija. Kaip minima, vyras internete susipažinęs su neva moterimi tikėjosi maloniai pabendrauti. Vis dėlto antroji pusė turėjo slaptų kėslų.

Virtualaus patrulio pasidalinta vyro istorija:

„Mane nepažįstama mergina pakvietė į „Facebook“ draugus ir norėjo pabendrauti per vaizdo skambutį. Prašė parodyti veidą, nors pati nepasirodė, o po to pradėjo grasinti sumontuotu vaizdo įrašu, kuriame neva aš matomas nuogas, ir tai paviešins virtualioje erdvėje, be to, nusiųs mano draugams bei taip sugadins gyvenimą“.

Virtualaus patrulio paviešintame aukos ir sukčiaus pokalbyje matyti, kad apgavikas rašo itin netaisyklinga lietuvių kalba, pastebimos gausios gramatinės klaidos. Dėl šių aplinkybių galima įtarti, jog niekdarys – užsienietis, besinaudojantis vertimo programėlėmis.

„Tokių panašių pavyzdžių tikriausiai esate ir patys girdėję, o galbūt ir susidūrę. Tai labai senas sukčiavimo būdas, kuomet yra įbauginami asmenys, neva bus paviešintos jų erotinio pobūdžio nuotraukos viešojoje erdvėje, jeigu jie neperves tam tikros pinigų sumos už nuotraukų ar vaizdo įrašų ištrynimą. Deja, pervedus pinigus, viskas tuo nesibaigia. Prašoma pinigų dar ir dar“, – skelbia VP.

Vienas komentatorius taip pat prisipažino, kad buvo įkliuvęs į panašias sukčių pinkles, kuomet sumontuotas vaizdo įrašas su jo atvaizdu buvo įkeltas į „Youtube“ platformą ir buvo bandyta prašyti pinigų už įrašo ištrynimą. Vis dėlto žmogus nepasidavė šantažui, užblokavo sukčių profilį ir ties tuo istorija nutrūko.

Policija primena, jog labai svarbu būti budriais užmezgant pokalbį su nepažįstamais žmonėmis, vadovautis šaltu protu. Mat labai lengva užkibti ant sukčių kabliuko ir prarasti savo pinigus.

„Nebūkite naivūs ir nepasiduokite provokacijoms kad ir kaip tai gundančiai skambėtų.

Jeigu nukentėjote nuo sukčių, praneškite policijai, o tai galite padaryti naudojantis elektroninių paslaugų portalu www.epolicija.lt“, – primena Policijos virtualus patrulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius