Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažįstamą nužudęs ir nusikaltimą maskavęs klaipėdietis ilgiems metams pasiųstas už grotų

Klaipėdos apygardos teismas už jaunuolio nužudymą 12 metų laisvės atėmimo bausme nuteisė vidurinio išsilavinimo, nedirbantį, anksčiau teistą devyniolikmetį Viktorą Eirošių. Pridėjus dalį neatliktos bausmės, paskirtos ankstesniu nuosprendžiu už plėšimą, jam paskirta galutinė – 12 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.
Už grotų
Už grotų / 123rf.com nuotr.

Teismas praneša nustatęs, kad 2014 m. balandžio 9 d. paryčiui prie vieno namo Debreceno gatvėje Klaipėdoje, konflikto dėl dingusio mobiliojo telefono su nukentėjusiuoju metu girtas kaltinamasis dūrė peiliu šiam į veidą bei smogė į krūtinę, dėl to vaikinas po valandos mirė.

Kaltę dėl padaryto nusikaltimo V. Eirošius pripažino iš dalies – jis teigė, kad peiliu dūrė gindamasis, nes pats nukentėjusysis jį smaugė. Tačiau teismas jaunuolio iškelta būtinosios ginties versija nepatikėjo. Bylos nagrinėjimo metu nustatyta, kad nuteistasis tyčia nužudė pažįstamą. 

Pasak teismo, byloje surinkti liudytojų parodymai ir kiti įrodymai patvirtina, kad nukentėjusysis su kaltinamuoju susimušė dar prie baro „Draugystė“, tačiau nuteistasis po šio incidento nenusiramino ir siekdamas atkeršyti siuntė grasinamo pobūdžio žinutes, kviesdamas jo skriaudiką atvykti pasiaiškinti prie namo Debreceno gatvėje. Šiam atvykus ir vos spėjus priartėti prie kaltinamojo, pastarasis iškart dūrė peiliu.

Kaltinamojo veiksmus, atliktus po nusikaltimo padarymo: peilio išmetimą, prašymą vienintelio nužudymo liudytojo duoti parodymus jo naudai, įvykio situacijos versijos kūrimą, nusikaltimo pėdsakų slėpimą (rūbų išskalbimą), teismas įvertino kaip nuo užpuoliko bėgančiam asmeniui nebūdingą elgesį.

Skirdamas kaltinamajam didesnę už sankcijos vidurkį bausmę teismas įvertino jo atsakomybę sunkinančią aplinkybę – nusikaltimo padarymą apsvaigus nuo alkoholio, atsižvelgė į padaryto nusikaltimo pavojingumo visuomenei laipsnį ir tyčinį pobūdį, kaltinamojo asmenybę (nusikalto trečią kartą, daro vis sunkesnius nusikaltimus, daug kartų baustas administracine tvarka už narkotinių medžiagų ir alkoholio vartojimą).

Iš nuteistojo žuvusiojo tėvams priteista 2862 eurų turtinės žalos, žuvusiojo tėvams ir broliui po 28 962 eurų neturtinės žalos atlyginimo.

Iki šio nuosprendžio įsiteisėjimo vaikinas paliekamas suimtas, o į paskirtos bausmės laiką įskaičiuotas suėmimo laikas – 11 mėnesių ir 22 dienos.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius