-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pedofilas prisiteisė tūkstantį litų

Buvęs prokuroras Algis Genevičius, šiuo metu atliekantis bausmę dėl mažametės žaginimo, pareikalavo pinigų už areštinėje patirtas psichologines traumas. Teismas iš dalies patenkino jo prašymą – vietoje reikalautų 14 tūkstančių, jo naudai priteisė tūkstantį.
Uostamiesčio mokyklų vadovams planuojama skirti 5 proc. dydžio priedus prie atlyginimų.
Pinigai / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15minučių“ nuotr.
Temos: 1 Pedofilija

Už mažametės žaginimą nuteistas eksprokuroras A.Genevičius prieš keletą savaičių pareiškė priekaištus Lietuvos valstybei. Neva jo psichinei sveikatai pakenkė policijos areštinės vaizdo kamera. Jis teigė patyręs nepatogumų, nes policininkai galėjo jį stebėti atliekantį gamtinius reikalus. Dėl to neva sutriko miegas, prireikė psichologo pagalbos.

Suimtuosius stebinčios vaizdo kameros Šiaulių policijos areštinėje buvo įrengtos 1995-aisiais. Taip siekta apsaugoti izoliuotuosius nuo vidinio smurto ar kitų pavojų. Prieš metus kameros buvo išmontuotos, nes taip rekomendavo Seimo kontrolierius. Policijos teigimu, kamerų stebėjimo laukas nesiekė kalinių tualeto.

Prieš porą savaičių teismas ėmėsi nagrinėti iškrypėlio skundą. A.Genevičius išprašė iš teismo salės žurnalistus, kurie, jo manymu, pakenkė jo teismo baigčiai. Už vaizdo kameromis įžeistą savigarbą pedofilas pareikalavo 14 tūkstančių litų. Teismas bylą išnagrinėjo iš esmės jau pirmame posėdyje, tačiau savo sprendimą nutarė paskelbti tik po dviejų savaičių. Vakar teismas paskelbė, jog pedofilo skundas tenkinamas iš dalies. Valstybė jam turės sumokėti tūkstantį litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius