Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pedofilas teisme grasino mirtimi

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas 30-mečiui iškrypėliui Aleksandrui Durandinui skyrė 5 metų laisvės atėmimo bausmę. Nors už mažametės žaginimą jis buvo teisiamas jau antrą kartą.
Teisme A.Durandinas ne tik neslėpė savo veido, bet ir vaipėsi.
Teisme A.Durandinas ne tik neslėpė savo veido, bet ir vaipėsi. / LŽ nuotr.

Seksualiniu mažametės savo sugyventinės dukterėčios prievartavimu kaltintas, tačiau atkakliai kaltę neigęs jonaviškis A.Durandinas suimtas teismo salėje. Jo sugyventinę ištiko isterijos priepuolis. „Kokia nesąmonė! Taip nebūna!“ – balsu raudojo ji, nenorėdama paleisti suimamojo iš savo glėbio. Konvojaus pareigūnai turėjo nuteistąjį iš jos atsikovoti.

Seksualiai išnaudotos mažametės motina – isterikės sesuo – skelbiant nuosprendį nedalyvavo.

Kaip ir nukentėjusioji, kurią kartu su jaunesniąja sesute motina išsivežė į Angliją. „Perduok jai, kad ji gyva, kol aš kalėjime“, – vedamas konvojaus, mažametės motinos advokatei drėbė nuteistasis.

Nukentėjusiosios močiutės – mirtinai susipykusių seserų motinos – skelbiant nuosprendį taip pat nebuvo. Močiutė, žinodama, kad anūkė tapo iškrypėliškų savo tetos sugyventinio užgaidų auka, tai bandė nuslėpti nuo mergaitės motinos.

Paslaptis išaiškėjo, kai 12-metė paskambino šeimos draugei, prašydama kuo greičiau ją paimti iš tetos namų. Ten mergaitė atsidūrė, kai močiutė pradėjo savo buto remontą (Anglijoje uždarbiaujanti mama abi dukras buvo palikusi pas savo motiną).

Šeimos draugė atvažiavo kartu su močiute. Joms mergaitė papasakojo, kas vyksta tetos namuose. Bet močiutė užsienyje esančiai dukrai apie tai nė neužsiminė. Nieko apie tai jai nepapasakojo ir dukrai grįžus.

Lįsdavo išgėręs

Mažametės motina apie seksualinį savo vyresnėlės išnaudojimą sužinojo tik grįžusi į Lietuvą – per vieną šventinį pobūvį savo namuose. Vaišėse dalyvavo ir jos sesuo su savo sugyventiniu A.Durandinu bei minėta šeimos draugė. Pastarosios nervai neišlaikė. Pasikvietusi šeimininkę į koridorių, ji papasakojo viską, kas gulėjo ant širdies.

A.Durandinas iš pokylio buvo išvarytas. Netrukus prokuratūra, į kurią kreipėsi mažametės motina, pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Remiantis nukentėjusiosios bei jos keleriais metais jaunesnės sesutės pasakojimu, nustatyta, kad „dėdė Sania“ lindo pas vyresnėlę į lovą mažiausiai 5 kartus. Visada – būdamas neblaivus.

Pirmą kartą vyresniąja savo sugyventinės dukterėčia jis pasinaudojo, kai ši buvo vos 9-erių. Tai įvyko dar močiutės bute.

Visais atvejais liudytoja buvo kartu su vyresnėle miegojusi jaunėlė.

Kalėjo tik 2 metus

Sesutės pasakojo, kad „dėdės Sanios“ žmona (irgi girta) tuo metu miegodavo. Apklausiama teisme ji teigė nieko įtartino nepastebėjusi. Tai, kad sugyventinis kartkartėmis, jai matant, įgnybdavo dukterėčiai į krūtinę, juk tebuvę juokai!

Pats teisiamasis įrodinėjo, neva sugyventinės sesuo primokė meluoti dukrą kerštaudama: anksčiau jis turėjęs lytinių santykių ir su šios motina, bet vėliau pasirinkęs jos seserį. Tačiau mažametę tyrę psichologai konstatavo, kad ji nesugebėtų taip meluoti.

A.Durandino nenaudai bylojo ir ankstesnis jo teistumas. Prieš 8 metus jis teistas už nepilnametės išžaginimą. Tąsyk jam skirta 5 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, tačiau po 2 metų vyriškis jau buvo laisvėje.

Vėl pasiųsdamas jį už grotų teismas priteisė mažametės motinai ir 25 tūkst. litų. Nors moteris neturtinę žalą buvo įvertinusi 100 tūkst. litų. Remtasi specialistų teiginiu, kad paveikta mažametės psichika, ji bijo vyrų. Kaip tai pasireikš ateityje, neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius