Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pedofilija kaltinamo Viktoro Usovo pasirodymas teisme graudino nukentėjusių berniukų tėvus

Antradienį į Klaipėdos rajono apylinkės teismą atėjęs gerai žinomas buvęs renginių vedėjas Viktoras Usovas viešumo vengė. Praeityje žiniasklaidos dėmesiu mėgavęsis vyras, atsidūręs teisiamųjų suole, dėmesio jau nenorėjo: mažiausiai 13 berniukų galbūt nuskriaudęs vyras kaip įmanydamas dangstėsi nuo kamerų.
Temos: 1 Pedofilija

Klaipėdos rajono apylinkės teisme pagaliau pradedama nagrinėti pedofilija kaltinamo visuomenėje gerai žinomo V.Usovo byla.

Į teismą jis atėjo užsimaukšlinęs slidininko kaukę, traukė ant veido kapišoną. Anksčiau mėgavęsis dėmesiu, dabar jo visai nenorėjo.

Kalbinamas žurnalistų jis tikino esąs nekaltas ir sakė, kad visa ši istorija subliūkš. „Pradžiai paskelbta informacija, paskui atsirado nukentėjusieji. Ar čia normalu?“ – piktinosi jis. Anot jo, nieko nebuvo. V.Usovas laikėsi daugelio teisiamųjų pamėgtos versijos esą pasibaigus bylai bus pateikta „daug įdomios informacijos“, kuri esą bus paviešinta spaudos konferencijoje.

Vyro interviu supykdė į teismą atėjusių nukentėjusių berniukų artimuosius. Ašarų sulaikyti negalintys tėvai ir globėjai pasakojo, kad kaltinamasis manipuliavo vaikais, juos šantažavo. Ramybės nebūdavo ir naktimis: vyras jiems rašinėdavo žinutes, žadėdavo pinigų ar svaigalų, jei tik šie sutiks tenkinti jo aistrą.

„Jei esi toks nekaltas, tai atsiverk, pasirodyk“, – ragino viena mama.

Daugumą berniukų tokia patirtis traumavo, kai kurie iki šiol nenori prisiminti įvykių, nebendrauja su teisėsauga.

„Tai jauni berniukai, jis juos susirado kažkokiu būdu. Byloje epizodų daug. Su kai kuriais buvo tik tvirkinimais, su ka kuriais jau lytiniai santykiai. Kartais vaikai geranoriškai sutikdavo. Nėra nustatyta, kad būtų naudojamas smurtas“, - teigė nukentėjusiems atstovaujantis advokatas Vaclovas Janušauskas.

Tyrimas apėmė kelerius metus

Pareigūnai po ilgo ir sudėtingo tyrimo 2018-ųjų pavasarį sulaikė klaipėdietį Viktorą Usovą, įtariamą kelerius metus tvirkinus mažamečius ir nepilnamečius berniukus Klaipėdos rajone ir kituose Lietuvos miestuose.

Neptūno klubo feisbuko nuotr./Viktoras Usovas
Neptūno klubo feisbuko nuotr./Viktoras Usovas

Krepšinio klube „Neptūnas“ projektų vadovu ir įvairių renginių organizatoriumi dirbęs 35-erių V.Usovas įtariamas per penkerius metus nuskriaudęs 13 berniukų.

Veikė apgalvotai: vis keitė automobilius, prisistatydavo vis kitu asmeniu. Vaikams pasakodavo esąs tai verslininkas, tai gydytojas, tai masažistas, tai turtuolio sūnus. Aukomis dažniausiai tapdavo socialiai pažeidžiami berniukai. V.Usovo lytinę aistrą jie tenkindavo už alkoholį, cigaretes, pinigus ar net narkotikus. Bylos duomenimis, vienam berniukui V.Usovas davė 10 eurų.

Iš viso V.Usovui inkriminuojama 18 nusikalstamų veikų: dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo bei dėl vaiko įtraukimo girtauti.

VIDEO: Pedofilija kaltinamas Viktoras Usovas teisme neigė kaltę

Byla, anot gynėjų, sudėtinga: dalis berniukų ir jų tėvų ar globėjų nebenori prisiminti įvykių. Niekas nesiryžo pateikti ir civilinio ieškinio.

Anksčiau V.Usovas dirbo Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas“ projektų vadovu. Atleistas jis negrąžino 45 tūkst. eurų vertės BMW automobilio, istorija atsidūrė teisme.

Buvo apdovanotas už kilnumą

V.Usovas Klaipėdoje buvo gerai žinomas kaip renginių organizatorius. Vyras mėgo akcentuoti prisidedantis prie vaikų gerovės: organizavo paramos akcijas. Prieš dešimtmetį vieno televizijos projekto metu netgi buvo pripažintas „Jaunąja auksine širdimi“.

Daugeliui klaipėdiečių jo sulaikymas buvo netikėtas. Visuomenėje vyras buvo sukūręs patikimo, linksmo, šaunaus renginių vedėjo įvaizdį.

Vėliau, po sulaikymo, specialistai bedė pirštu, jog V.Usovas sąmoningai ieškojo kontakto su vaikais, ypač pažeidžiamų. Tai jau galėjo signalizuoti apie galimą potraukį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius