-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pedofilijos byloje neįsiteisėjusiu nuosprendžiu jau dvejus metus kalėjime laikomas vyras prašosi į laisvę

Lietuvos apeliaciniam teismui trečiadienį nepavyko atversti Marko Bisikirskio ir jo advokato skundo. Jau bemaž dvejus metus už grotų laikomas buvęs politikas prašo svarstyti klausimą dėl jo paleidimo.
Markas Bisikirskis
Markas Bisikirskis / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Portalas 15min.lt primena, kad buvęs socialinis darbuotojas, labdaros fondo vadovas, politikas Markas Bisikirskis buvo suimtas teismo salėje 2011 vasario 28 d., tačiau tądien pedofilijos byloje jam paskelbtas kaltinamasis nuosprendis neįsiteisėjo iki šiol.

Mat pernai lapkritį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas įsiklausė į šio nuteistojo ir jo gynėjo kasacinį skundą bei panaikino 2012 m. balandžio 16 d. Lietuvos apeliacinio teismo nutartį.

Ši nutartis leido pirminiam nuosprendžiui įsiteisėti, tačiau buvo panaikinta dėl esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų.

Vadinasi, trisdešimtmetis M.Bisikirskis jau kone 23 mėnesius laikomas suimtas remiantis dar neįsiteisėjusiu Apygardos teismo nuosprendžiu.

Trečiadienį Apeliacinis teismas negalėjo iš naujo nagrinėti šios bylos, nes nuteistąjį ginantis advokatas pagal išankstinį planą yra išvykęs į Italiją, kur stebi savo dukters pasirodymą Lietuvos kalnų slidinėjimo čempionate. Dėl to teisininkas raštu paprašė bylos nagrinėjimą atidėti, prokuratūros atstovas ir teisėjų kolegijos nariai trečiadienį tam neprieštaravo.

M.Bisikirskis savo kaltę visą laiką kategoriškai neigė. Jis nuolat kartojo, kad nukentėjusi mergaitė jį tik apkalbėjo.

Tuo pačiu per posėdį buvo paskelbta, kad teisme gautas M.Bisikirskio prašymas nebetaikyti jam suėmimo. Nuteistojo ir jo gynėju įsitikinimu, iki nuosprendžio įsiteisėjimo M.Bisikirskio dalyvavimą procese galima užtikrinti ir kitokiomis kardomosiomis priemonės, juolab esą nėra jokių duomenų, kad šis vyras galėtų bėgti, slėptis ar daryti naujus nusikaltimus.

Kaip žinoma, M.Bisikirskis yra netoli Vilniaus įsikūrusių vaikų globos namų buvęs socialinis darbuotojas. Tuometis Lietuvos lenkų liaudies partijos narys M.Bisikirskis buvo pristatomas ir kaip labdaros bei paramos fondo „Laimės spindulys“ įkūrėjas, vadovas.

M.Bisikirskis už mažametės seksualinį prievartavimą nuteistas 8 metus kalėti pataisos namuose.

Jis savo kaltę visą laiką kategoriškai neigė. Nuolat kartojo, kad nukentėjusi mergaitė jį tik apkalbėjo.

Bylos duomenimis, našlaitė nukentėjo 2009 m. birželio 3–5 dienomis vieno viešbučio kambaryje. Mergaitė, kuriai tuo metu buvo vos 9 metai, išprievartauta analiniu būdu.

Nuskriaustai mergaitei vyriškis buvo įpareigotas sumokėti 20 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą.

Grąžindami šią bylą nagrinėti iš naujo Aukščiausiojo Teismo teisėjai pabrėžė, kad Lietuvos apeliacinis teismas buvo apsisprendęs šioje byloje atlikti įrodymų tyrimą. Norėta apklausti nukentėjusią mažametę, tačiau paaiškėjus, kad įsivaikino globėjai iš užsienio, to padaryti nepavyko. Tokioje situacijoje, bylos nuodugniai neištyrus, nuosprendžio priėmimas, LAT supratimu, apskritai buvo negalimas.

Kitas bandymas Apeliaciniame teisme surengti M.Bisikirskio bylos nagrinėjimą numatomas dar šią žiemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius