-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pedofilijos skandalo veikėjai Olgai Girdauskienei teismas apribojo laisvę

Tariamo pedofilijos skandalo įkarštyje nuo pas tetą Neringą Venckienę Garliavoje gyvenusios mergaitės nesitraukusi ir jai įtaką dariusi Olga Girdauskienė išgirdo Kauno apylinkės teismo nuosprendį. Moteris pripažinta kalta dariusi poveikį Laimutės Stankūnaitės mažametei dukrai.
Olga Girdauskienė ir Laimutė Kedienė
Olga Girdauskienė ir Laimutė Kedienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip informuoja Kauno apylinkės teismas, O.Girdauskienei skirta vienerių metų laisvės apribojimo bausmė ir įpareigojimas būti namuose nuo 23 val. iki 6 val. Teisėsaugai pavyko surinkti pakankamai įrodymų, jog N.Venckienės kaimynė, kurią ji atsidėkodama įdarbino savo padėjėja Seime, liepdavo mergaitei pasakoti iš anksto paruoštas istorijas apie pedofilus.

Kauno apylinkės teismo priimtas nuosprendis buvo grindžiamas liudininkų parodymais, garso įrašais bei įsiteisėjusiu išteisinamuoju nuosprendžiu, priimtu Andriaus Ūso byloje.

Teismas taip pat priteisė L.Stankūnaitei iš nuteistosios 5 tūkst. eurų neturtinę žalą ir 3,5 tūkst. eurų atstovavimo išlaidų teisme. Pati Laimutė prašė priteisti gerokai didesnę sumą – 30 tūkst. eurų.

Neviešuose teismo posėdžiuose byla buvo nagrinėjama pusantrų metų, per kuriuos įvyko apie 20 posėdžių.

Posėdžiai gana dažnai buvo atidedami dėl kaltinamosios ligų ir prašymų baudžiamojoje byloje padaryti pertrauką.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Kaunietis Andrius Ūsas po mirties buvo visiškai išteisintas dėl kaltinimų L.Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio mažametės dukters tvirkinimu.

Neviešuose teismo posėdžiuose byla buvo nagrinėjama pusantrų metų, per kuriuos įvyko apie 20 posėdžių.

Teismas padarė kategorišką išvadą, kad mažametė seksualinę patirtį įgijo savo tėvo namuose per neteisėtus, nekvalifikuotus ir įkyrius klausinėjus bei filmavimus 2008-2009 metais. Tėvo D.Kedžio darytas vaizdo įrašas pripažintas neteisėtai gautu įrodymu, padarytu pažeidžiant Lietuvos įstatymuose ir tarptautinėse konvencijose įtvirtintą vaiko teisę į garbę, orumą, ir asmens atvaizdą.

Teismui išteisinus velionį A.Ūsą dėl mažametės tvirkinimo, prokuratūra pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl galimai melagingų liudytojų parodymų ir poveikio vaikui.

Dabar jau miręs kaunietis D.Kedys A.Ūsą ir dar kelis asmenis viešai kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. A.Ūsas žuvo 2010 metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui. D.Kedžio viešų kaltinimų taip pat sulaukę Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir L.Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė buvo nušauti 2009 metų spalį. Prokurorai sako nustatę, kad nusikaltimus įvykdė D.Kedys.

Po žudynių besislapsčiusio D.Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius