Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pedofiliška orgija baigėsi 13-metės mirtimi, penki jos dalyviai stojo prieš teismą

Vilniaus apygardos teismas nagrinėja rezonansinę baudžiamąją bylą dėl nelaimės, kai praėjusį rudenį Kirtimuose (Vilniaus r.) mirė priverstinai alkoholiu girdyta ir žaginta nepilnametė.
Ivanas Mišakovas, nugirdyta, kirtimų
Konvojaus pareigūnų atvežtas kaltinamasis teisme slėpė veidą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

„Jei paskaitytume kaltinamajame akte, ši byla labai žiauriai atrodytų“, – dar prieš posėdį teismo salėje kalbėjo vieną iš kaltinamųjų ginanti žinoma advokatė Svetlana Pronina.

„O kur daugiau skaityti, jei ne kaltinamajame akte?“ – replikavo šią rezonansinę baudžiamąją bylą kuruojantis Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Rolandas Imbrasas.

Nelaimė, apie kurią kalbėjosi teisininkai, Vilniaus rajono Kirtimų kaimą sukrėtė prieš metus. Lapkričio 29-osios dienos, pirmadienio, rytą viename name rasta negyva 13-os metų mergaitė.

Pareigūnai iškart įtarė, kad mažametė N.S. galėjo būti mirtinai nugirdyta.

Procesas už uždarų durų

Policijai narpliojant šią istoriją, ėmė aiškėti kraupios aplinkybės. Pasirodė, kad į šią istoriją yra įsivėlę net penki asmenys, tarp jų viena moteris ir net du nepilnamečiai. Baisi bylos detalė – prieš mirtį mažametę dar pasikėsinta išžaginti.

Vilniaus apygardos teisme ši byla dėl nusikalstamų veikų seksualinio pobūdžio ir nepilnamečių dalyvavimo jose nagrinėjama neviešuose posėdžiuose.

Jei paskaitytume kaltinamajame akte, ši byla labai žiauriai atrodytų, – kalbėjo žinoma advokatė S.Pronina.

Prieš teismą stojo Ruslanas Jankauskas, Rita Peciukonytė, Ivanas Mišakovas, taip pat 18-os metų dar nesulaukę A. ir E.

Kompanijai iškelta ir dar viena byla

Proceso dalyviai jau pagarsino kaltinamąjį aktą, apklausė dalį liudytojų. Šioje byloje reikės surengti  dar mažiausiai porą posėdžių, nuosprendis bus skelbiamas tik kitais metais.

33-ejų metų R.Jankauskui iki šiol yra taikomas suėmimas, į teismą jį vežioja konvojaus pareigūnai. Šis vyras anksčiau yra teistas už svainio nužudymą, laisvės atėmimo bausmę jis jau atliko.

Tyrimo duomenimis, lemtingąjį sekmadienio vakarą R.Jankausko namuose Kirtimų kaime vyko išgertuvės, jose dalyvavo ir keli nepilnamečiai.

Teigiama, kad trobos šeimininko sugyventinė R.Peciukonytė tą dieną 13-metę mergaitę atvežė į kaimą iš Naujosios Vilnios rajono, kur paauglė gyveno į socialinės rizikos grupę įrašytoje šeimoje. Kartu buvo atvežtos ir dar kelios socialiai pažeidžiamos nepilnametės.

Girtavusi kompanija mažametę viešnią N.S. girdė degtine, po to pasikėsino išžaginti. Ekspertai vėliau nustatė, kad paauglė mirė apsinuodijusi alkoholiu.

Beje, žiniasklaidos duomenimis, 35-erių metų R.Peciukonytė su R.Jankausku yra susilaukusi net keturių vaikų, tačiau pora jų neprižiūri, atžalas augina vyriškio motina.

Dar viena iškalbinga detalė: šį mėnesį Naujojoje Vilnioje veikiančiame Vilniaus miesto 4-ame apylinkės teisme buvo nagrinėjama ir dar viena baudžiamoji byla, kurioje į kaltinamųjų suolą sėdo tas pats penketas. 

R.Jankauskui, R.Peciukonytei, I.Mišakovui ir dviem vaikams yra pareikšti kaltinimai dėl plėšimo,  vagystės, sukurstymo nusikalsti bei nepilnamečių įtraukimo į nusikalstamas veikas.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Prokuroras ir penkių kaltinamųjų advokatai mirtinai nugirdytos 13-metės byloje
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Prokuroras ir penkių kaltinamųjų advokatai mirtinai nugirdytos 13-metės byloje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius