Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pedofilo auka šalo suaugusiųjų akivaizdoje

Vidury dienos Kaune iš prekybos centro dar 6 metų nesulaukusią mergytę, kol mama apžiūrinėjo prekes, išsivedė iškrypėlis. Vėliau mažylė rasta nuoga prie daugiabučio, po jo laiptais benamiai įsirengę guolį. Namo gyventojai iškvietė policiją, tačiau šąlančiai mergytei į pagalbą nepuolė.

Neatmetama galimybė, kad tai atvykėlių iš kitur darbas. Dainavos policijos komisariato viršininko pavaduotojas Šarūnas Martinkėnas LŽ tikino, kad nieko panašaus šiame Kauno mikrorajone per 6 jo darbo metus nėra nutikę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mažamečio asmens tvirkinimo.

„Buvo žvarboka, o mažylė stovėjo basa, – pasakojo Vida. – Ji trepsėjo iš šalčio, verkė ir vis dėjo ant galvos rankose laikomas kelnaites. Puolėm mažylę rengti – jos drabužiai mėtėsi netoliese. Vyriškis iš artimiausio balkono replikavo, kad jau iškvietė policiją.“

Įtariamasis nufilmuotas

Mažametės motina LŽ pasakojo, kad antradienio popietę su dukrele išsirengusi į netoli namų esantį prekybos centrą „Savas“. Užsuko į jame esančią parduotuvę „Rimi“. „Bevaikščiodama po drabužių skyrių, pasigedau savo vienturtės, – pasakojo ši 42 metų kaunietė. – Pamaniau, kad ji – gretimame žaislų skyriuje. Tačiau dukters ten nebuvo.“

Moteris kreipėsi pagalbos į parduotuvės apsaugą, bet ši buvo užsiėmusi – ką tik buvo sulaikiusi vagį. Dėl šios priežasties negalėjo peržiūrėti ir vaizdo kamerų įrašų – ieškojo įkalčių prieš sulaikytąjį.

Per garsiakalbius paskelbus, kur dingusios dukters laukia mama, mažametė į nurodytą vietą neatėjo. Vildamasi, kad mergaitė viena parėjo namo, motina nubėgo patikrinti. Tačiau namie rado tik neseniai iš darbo grįžusį vyrą. Atgal į parduotuvę moteris grįžo kartu su juo ir močiute. Mergaitės niekur nebuvo.

„Patys ieškojome dukros apie valandą, kuri prilygo amžinybei“, – pasakojo mažametės motina.

Tik apie 17 val. parduotuvės apsauga galų gale perdavė vagį policijai. Peržiūrėjus vaizdo kamerų įrašus, pastebėta, kaip mergytė iš prekybos centro išėjo į lauką kartu su kažkokiu maždaug 12 metų paaugliu. Šis ėjo priekyje, per žingsnį nuo mažametės, ir su ja šnekėjosi.

Ėmė bijoti vyrų

Paskambinusi į policiją motina sužinojo, kad į artimiausią Dainavos policijos komisariatą patruliai atvežė panašaus amžiaus mergaitę, kurią nuogai išrengtą rado gatvėje. Penkiaaukščio, prie kurio ji aptikta, gyventojai į policiją paskambino apie 16.20 val.

Maždaug tokiu metu pro šį Partizanų gatvės daugiabutį, esantį netoli prekybos centro, ėjo kirpėja dirbanti 45 kaunietė Vida kartu su 20-mete dukra.

Moteris LŽ pasakojo buvusi priblokšta to, ką išvydo. Po vienu balkonu, šalia daugiabučio laiptų, stovėjo mažylė tik vienais marškinėliais be rankovių. Gretimuose balkonuose stovėjo daugiabučio gyventojai. Jie kažką šaukė ir rodė praeivėms į mergaitę.

„Buvo žvarboka, o mažylė stovėjo basa, – pasakojo Vida. – Ji trepsėjo iš šalčio, verkė ir vis dėjo ant galvos rankose laikomas kelnaites. Puolėm mažylę rengti – jos drabužiai mėtėsi netoliese. Vyriškis iš artimiausio balkono replikavo, kad jau iškvietė policiją.“

Pašnekovės dukra atkreipė dėmesį į kažkokias baltas dėmes aplink mergaitės lūpas. Anot pašnekovės, pamačiusi ateinančius gyventojų iškviestus pareigūnus, mažylė tvirčiau įsikibo jai į ranką. Ji bijojo nepažįstamų vyrų, nors, anot motinos, tokių problemų anksčiau nekildavo. Tačiau dukra nebuvo ir pernelyg patikli.

Opi problema

Tą vakarą prakalbinti mergytės nepavyko nei motinai, nei medikams, nei policijai. Motinos paklausta, kodėl ėjo su nepažįstamu, ji atsakė: „Daugiau neisiu...“ Iš to, ką dar mėgino papasakoti, atrodo, kad iškrypėlis ja pasinaudojo orališkai.

Anot motinos, dukra užmigo tik paryčiais. Nuolat kėlėsi, sėdosi ir vėl gulėsi tik įsitikinusi, kad yra namie. „Vienintelė paguoda, kad dukrą apžiūrėję medikai jokių išorinio smurto žymių neaptiko,“ – po bemiegės nakties guodėsi mergaitės motina.

Manoma, kad iškrypėlį kas nors išgąsdino arba jam tik tiek reikėjo. Mergaitė tvirtino anksčiau jo nemačiusi, tačiau nesugebėjo paaiškinti, kuo nepažįstamasis ją papirkęs. Neturėjęs jis nei saldainių, nei žadėjęs ką nors parodyti.

Penkiaaukščio gyventojai sakė, kad mergaitė išlindo iš po laiptų, prie kurių buvo rasta. Ji jau buvo nuoga ir taip stovėjo apie 10 minučių, kol pasirodė Vida su dukterimi. Nė vienas iš šį įvykį mačiusių namo gyventojų nepuolė šąlančiai mažylei į pagalbą.

Trečiadienį iki pavakarės įtariamasis dar nebuvo sulaikytas. Kaip LŽ teigė Kauno miesto apylinkės prokuratūros Nepilnamečių nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausioji prokurorė Edita Klipštienė, šiuo metu Kauno prokurorai atlieka 7 ikiteisminius tyrimus dėl mažamečių tvirkinimo. Už šį nusikaltimą Lietuvoje atsakoma tik nuo 16 metų.

Anot prokurorės, nė vienas iš tiriamų įvykių nepanašus į nutikusįjį antradienio popietę. Nors ir kitais atvejais nukentėjusieji – ikimokyklinio amžiaus vaikai (6 mergaitės ir 1 berniukas). Jais pasinaudota įvairiuose butuose, o įtariamieji – pažįstami žmonės (motinų sugyventiniai, kaimynai).

Partizanų gatvės penkiaaukštis, prie kurio antradienio popietę mažylę atsivedė iškrypėlis – prie pat vaikų darželio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius