Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pedofilo išnaudotas nepilnametis reikalauja priteisti 180 000 litų ne tik iš skriaudiko

Išprievartautas 17-metis jaunuolis kartu su savo motina neturtinės žalos atlyginimo laukia ir iš nusikaltėlio, ir iš įstaigos, kurioje tai įvyko.

Vilniaus teisme – beprecendentis ieškinys: 17-metis jaunuolis kartu su savo motina iš vaikus su negalia prižiūrinčio vieno sostinės vaikų mokymo ir ugdymo centro bei seksualiniu prievartavimu kaltinamo centro gyventojo prašo solidariai priteisti 180 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą, pirmadienį rašo delfi.lt.

Kaip teigiama ieškinyje, švietimo įstaiga neužtikrino vaiko saugumo, todėl jis patyrė seksualinę prievartą.

Ieškinys yra pateiktas baudžiamąją bylą dėl galimo seksualinio prievartavimo nagrinėjančiam teismui.

Delfi.lt žiniomis, tai pirmasis kartas, kai vaikų ugdymo centrui yra pareikštas ieškinys dėl nepilnamečio patirtos seksualinės prievartos.

Bylos duomenimis, vaiką seksualiai prievartavo vaikų ugdymo centre gyvenantis 42 metų vyras.

Pasak ieškovų, ugdymo centro auklėtojai privalėjo užtikrinti nepilnamečio saugumą, pasirūpinti, kad jis būtų apsaugotas ne tik nuo bendraamžių, bet ir nuo vyresniųjų smurto ir patyčių. Be to, jie pabrėžė, kad ugdymo centro bendruomenė yra pagrindinė vaiko socializacijos vieta, čia turi būti paisoma vidaus tvarkos ir elgesio taisyklių, visiems priimtinų žmonių bendrabūvio nuostatų.

Ar ieškinys dėl neturtinės žalos atlyginimo bus patenkintas, teismas paskelbs priimdamas nuosprendį baudžiamojoje byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius