-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki alytiškiai sulaikyti prie Maros upe perkeltos kontrabandos

Kapčiamiesčio pasieniečiai Lazdijų rajone sulaikė šimtatūkstantinės vertės kontrabandinių rūkalų krovinį, iš Baltarusijos perkeltą Maros upe. Prie pat sienos miške įkliuvo ir penki alytiškiai, dalį kontrabandos jau sukrovę į mikroautobusą. Kitą krovinio dalį savo teritorijoje sulaikė Baltarusijos pasieniečiai.
Kontrabandininkų valtis
Kontrabandininkų valtis / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį paryčiais VSAT Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos patruliai vykdė tarnybinę užduotį prie pat sienos su Baltarusija, netoli Lazdijų rajono Kuodžių kaimo. Ši vieta yra Pertako miške, iki jos veda prastas miško keliukas. Siena su Baltarusija čia eina Maros upe, kurios plotis šioje vietoje yra apie 10 metrų, gylis siekia 1,5 – 2 metrus.

Palei sieną patruliuodami tarnybiniu visureigiu ir naudodamiesi naktinio matymo įranga pasieniečiai kiek tolėliau užfiksavo kelis asmenis ir transporto priemonę. Ji iki Maros miško keliuku buvo privažiavusi be šviesų.

Įtariama, kad šio mikroautobuso vairuotojas aklinoje tamsoje važiavo naudodamasis ant galvos tvirtinamu naktinio matymo prietaisu, kuris vėliau pateko į rankas VSAT pareigūnams.

Du pasieniečiai tarnybiniu visureigiu išjungtomis šviesomis patyliukais privažiavo arčiau įvykio vietos. Netrukus VSAT pareigūnai pėsčiomis tamsoje prisėlino visiškai prie pat sienos linijos pastatyto krovininio mikroautobuso ir penkių prie jo buvusių asmenų.

Pasieniečiai iškart suprato, kad per Marą į ją nuleista gumine pripučiama valtimi iš Baltarusijos čia keliama kontrabanda. Iš abiejų valties galų buvo prirštos virvės. Manoma, kad perkėlimo metu žmogus valtimi neplaukė. Į ją, įtariama, buvo pakraunamos dėžės, kurios valtimi atitempiamos į Lietuvos krantą. Čia jas perkrovus į mikroautobusą, tuščią valtį Baltarusijos pusėje buvę bendrai tempė per Marą kitam reisui.

Du fiziškai itin gerai pasirengę Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai, išnirę iš tamsos, įtariamųjų kontrabandininkų penketą čia pat staigiai suguldė ant žemės ir surakino antrankiais. Cigaretes krovusiems asmenims pasieniečių pasirodymas ir mišką perskrodusios jų garsios komandos buvo visiškai netikėtos.

Vėliau paaiškėjo, kad visi penki sulaikytieji yra Alytaus gyventojai. Jų amžius – nuo 18-os iki 42-ejų. Į mikroautobusą „Opel Movano“ jie buvo sukrovę per Marą perkeltas 56 dėžes, t. y. 28 tūkst. pakelių, baltarusiškų cigarečių „Fest“.

Šio krovinio vertė skaičiuojant pagal Lietuvoje nustatytą muitinio vertinimo metodiką yra apie 203 tūkst. litų.

Viso krovinio alytiškiai sukrauti nespėjo – Baltarusijos krante liko gulėti cigarečių dėžių. Vėliau kaimyninės šalies pasieniečiai informavo, kad šioje vietoje, savo teritorijoje netoli Maros prieigų, sulaikė ir daugiau kontrabandinių rūkalų, turėjusių pasiekti Lietuvą.

Penkis alytiškius pasieniečiai uždarė į areštinę ir dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius