-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki užsieniečiai Panevėžyje bus teisiami dėl neteisėtų migrantų gabenimo

Vilnius, sausio 26 d. (BNS). Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai baigė ikiteisminius tyrimus ir teismui perdavė penkias bylas dėl neteisėtų migrantų gabenimo per Lietuvos teritoriją.
Pasienis
Pasienis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Temos: 2 Panevėžys Teismas

Panevėžio apygardos teismui perduoti Kubos, Tadžikistano ir Estijos piliečiai, bandę per Lietuvą į Vakarų Europą išgabenti 24 neteisėtus migrantus.

Kaltinamiesiems gresia iki aštuonerių metų nelaisvės bei automobilių, kurių vertė nuo kelių iki keliolikos tūkstančių eurų, konfiskavimas, penktadienį pranešė prokuratūra.

Praėjusių metų spalio 8 dieną Zarasų rajone Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai sustabdė patikrinti automobilį „Peugeot“ vokiškais registracijos numeriais. Paaiškėjo, kad 46 metų Kubos pilietis N. R. C., gyvenantis Lenkijoje, juo vežė tris savo tautiečius, neteisėtai į Lietuvą patekusius iš Baltarusijos.

Tą pačią dieną Rokiškio rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai stabdė automobilį „Seat Altea“. Automobilio vairuotojas iš pradžių nestojo, galiausiai jį sustabdžius paaiškėjo, kodėl jį vairavęs 29 metų Tadžikistano pilietis A. S. vengė pareigūnų. Automobilio salone sėdėjo šeši neteisėti migrantai, dar vienas vežtas bagažinėje. Taip iš Latvijos į Lenkiją per Lietuvą gabenti šeši Indijos piliečiai bei vienas Afganistano pilietis.

Lapkričio 1 dieną Pasvalio rajone Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai sustabdė automobilį „Mercedes Benz 212“, kurį vairavo 27 metų Estijos pilietis V. D.

Paaiškėjo, kad jis iš Latvijos gabeno keturis neteisėtus migrantus – tris Sirijos piliečius ir vieną iš Maroko. Pastarieji neseniai buvo neteisėtai patekę į Latviją iš Baltarusijos ir apgyvendinti Latvijos prieglobsčio prašytojų centre.

Lapkričio 4 dieną Panevėžio rajone automobilį „Audi A6 Avant“ sustabdė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Prie vairo sėdėjo 46 metų Estijos pilietis A. D. Jo vairuojamu automobiliu vyko keturių asmenų šeima iš Afganistano. Netrukus nustatyta, kad „Audi“ keleiviai – neteisėti migrantai, savavališkai pasišalinę iš Prieglobsčio prašytojų centro Latvijoje.

Vos prasidėjus lapkričio 29-ajai Panevėžio rajone patruliavęs policijos ekipažas patikrino degalinėje sustojusį mikroautobusą „VW Caravelle“. Jį vairavo pilietybės neturintis 51 metų Estijos gyventojas V. K. Kartu važiavo šeši Sirijos piliečiai, savavališkai pasišalinę iš Latvijos prieglobsčio prašytojų centro.

Dauguma šių bylų kaltinamųjų pripažįsta, kad neteisėtus migrantus per Lietuvą gabeno iš savanaudiškų paskatų – norėdami užsidirbti pinigų. Tokio neteisėto verslo organizatoriai jiems žadėjo piniginį atlygį, kai keleiviai bus nugabenti į sutartą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius