-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkiems irakiečiams ir moldavui panaikintos apgaule gautos Šengeno vizos

Trečiadienį pasieniečiai vienam Moldovos ir penkiems Irako piliečiams panaikino jų turėtas apgaule gautas Šengeno vizas ir visus užsieniečius įpareigojo išvykti iš Lietuvos.
Norintiems į Kanadą vykti be vizų, nuo sausio 1 dienos reikia turėti biometrinį pasą.
Viza / Photos.com

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Šengeno vizos 19-metis Moldovos pilietis neteko Vilniaus oro uoste, kai jį, susiruošusį skristi į Paryžių, sulaikė VSAT Vilniaus rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai. Pasieniečiai išsiaiškino, kad tos pačios dienos rytą į Lietuvą atvykęs užsienietis Šengeno vizą buvo gavęs apgaulės būdu. Gaudamas šį dokumetą jis Lietuvą buvo nurodęs galutiniu kelionės tikslu – esą čia jam reikėję apsilankyti verslo reikalais. Tačiau tokie duomenys neatitiko tikrovės – Lietuva Moldovos piliečio nedomino.

Apklausiamas pasieniečių jis prisipažino norėjęs patekti į Prancūziją ir ten dirbti.

Prieš nelegalią migraciją kovojantys Vilniaus rinktinės pareigūnai panaikino jo vizą ir įpareigojo moldavą išvykti iš Lietuvos. Trečiadienį vakare jis iš Vilniaus per Keną išvažiavo traukiniu į Maskvą.

Klaipėdos uoste pasieniečiai penkiems į Švediją susiruošusiems Irako piliečiams taip pat panaikino Šengeno vizas ir įpareigojo juos išvykti iš Lietuvos.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos pasieniečiai Malkų įlankos kontrolės punkte patikrino Irako piliečių kelionės dokumentus ir nustatė, kad jie, gaudami trumpalaikes vizas patekti į Šengeno erdvę, pateikė melagingą informaciją.

Be to, 37-erių metų vyras ir jo 36-erių metų žmona VSAT pareigūnams negalėjo įvardinti ir pagrįsti buvimo Lietuvoje tikslo ir sąlygų.

Šie suaugusieji Irako piliečiai su trejų, dešimties ir keturiolikos metų vaikais norėjo išvykti iš Lietuvos keltu į Karlshamno miestą Švedijoje.

Irakiečiai į  Šengeno erdvę pateko lapkričio 22 d., kai atskrido  į Rygos oro uostą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius