-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkiolikmetė nuteista už plėšimą

Ir pirmos, ir apeliacinės instancijos teismas patvirtino Klaipėdos miesto prokurorės kaltinimus baudžiamojoje byloje dėl plėšimo ir už šį sunkų nusikaltimą nuteisė nepilnametę klaipėdietę, paskirdamas jai bausmės vykdymo atidėjimą pusantrų metų.
Temos: 1 Plėšimas

Nusikaltimo padarymo metu tik 14-os sulaukusi klaipėdietė teisiamųjų suole atsidūrė dėl to, kad praėjusių metų balandžio 15 d. Mokyklos g. Klaipėdoje užpuolė savo bendraamžę, smogė jai į veidą bei krūtinę ir iš jos pagrobė cigarečių pakelį bei mobilųjį telefoną, t. y., turto už 128 litus.

Už šį nusikaltimą Klaipėdos miesto apylinkės teismas šių metų sausio 9 d. nuosprendžiu nepilnametę nuteisė, skirdamas jai auklėjamojo poveikio priemones – įspėjimą ir elgesio apribojimą, įpareigojant bausmės vykdymo atidėjimo metu mokytis arba dirbti, arba registruotis darbo biržoje bei dalyvauti socialinio ugdymo ar reabilitacijos priemonėse.

Nuteistosios mama, nesutikdama su nuosprendžiu, jį apskundė apeliacine tvarka, skunde nurodydama, kad jos dukra turėjo būti kaltinama tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo, tačiau Klaipėdos apygardos teismas apeliantės skundą atmetė ir praėjusią savaitę savo nutartimi paliko galioti pirmos instancijos sprendimą.

„Nepilnametė nuteistoji jau anksčiau savo elgesiu kėlė teisėsaugininkams nemažai problemų, ikiteisminiai tyrimai jos atžvilgiu dėl jauno amžiaus bei kitų priežasčių kelis kartus buvo nutraukti, tačiau nei ji, nei jos įstatyminė atstovė iš to tinkamų išvadų nepadarė, mama teisme gynė dukrą bei, nesutikdama su teisėtu ir pagrįstu pirmos instancijos teismo nuosprendžiu, jį dar ir apskundė“, – sakė teisme valstybinį kaltinimą palaikiusi Klaipėdos miesto apylinkės prokurorė Rasa Morenienė.

Prokurorės teigimu, nuteistoji nepilnametė, kaip ir nukentėjusioji šioje byloje, priskiriamos probleminių paauglių grupei, todėl tolesnis merginos likimas tiesiogiai priklausys nuo to, kaip sąžiningai ji vykdys paskirtas auklėjamojo poveikio priemones, ar bausmės vykdymo atidėjimo metu nedarys kitų nusikalimų, t.y., ar  iš pirmojo savo teistumo padarys teisingas išvadas, leisiančias jai ateity pasirinkti sąžiningą, su nusikalstamu nesusijusį gyvenimo kelią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius