Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkių parų šventiniam maratonui pasiruošė ir policininkai

Šventiniu laikotarpiu policija dirba sustiprintomis pajėgomis. Pareigūnai žadėjo tikrinti žmonių blaivumą, rūpintis gyventojų saugumu renginių metu. Mat patirtis liūdna: paprastai švenčių metu užfiksuojama itin daug nusikaltimų bei nelaimingų atsitikimų.
Įvykio vietoje
Policija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip žinoma, šį šeštadienį Lietuvoje prasidėjo ilgasis savaitgalis, kuris tęsis net penkias dienas iš eilės.

Daugelis „normalų“ darbą dirbančių lietuvių į darbovietes planuoja grįžti tik gruodžio 27 dieną, ketvirtadienį.

Savo ruožtu policijos pareigūnai šį šventinį maratoną sutinka pasitempę ir rimtai nusiteikę.

Policijos departamentas (PD) šįmet iš anksto informavo visuomenę, kad šventiniu laikotarpiu darbuosis sustiprintos policininkų pajėgos.

„Atsižvelgiant į tai, kad per ilguosius savaitgalius, palyginti su įprastomis poilsio dienomis, padaroma gerokai daugiau nusikalstamų veikų ar kitų viešosios tvarkos pažeidimų, taip pat įvyksta skaudžių eismo nelaimių bei siekiant tinkamai užtikrinti viešąją tvarką, žmonių ir eismo saugumą, suaktyvinti teisės pažeidimų prevenciją, šventinėmis dienomis policija stiprina pajėgas“, – rašyta PD išplatintame pranešime.

Atsižvelgę į meteorologų prognozes dėl sudėtingų eismo sąlygų, pareigūnai kreipėsi į kelius prižiūrinčių įmonių atsakingus darbuotojus ir bando imtis visų galimų priemonių, kad būtų užtikrintas saugus  eismas.

Gatvėse ir keliuose dirbs daugiau policijos pareigūnų, bus organizuotos sustiprintos policinės priemonės viešajai tvarkai užtikrinti ir nusikalstamoms veikoms užkardyti. Ypatingas dėmesys bus skiriamas masinių susibūrimų ir šventinių renginių organizavimo vietoms, jose besilankantiems neblaiviems, apsvaigusiems, kitoms rizikos grupėms priskiriamiems asmenims.

Prie barų, kavinių, visą parą dirbančių prekybos vietų, masinių žmonių susibūrimo vietų bus organizuotos priemonės, skirtos transporto priemonių vairuotojų blaivumui ar galimam apsvaigimui nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų tikrinti, sustiprintas kelių policijos patruliavimas magistraliniuose keliuose.

Pareigūnams nurodyta susitikti su atsakingais vietos savivaldos institucijų atstovais, vyksiančių renginių organizatoriais ir alkoholiniais gėrimais prekiaujančių prekybos įmonių vadovais ir aptarti renginių organizavimo, saugumo ir prekybos alkoholiniais gėrimais, užtikrinimo klausimus.

Policijos departamentas pranešė, kad pareigūnai prašys, jog tamsiuoju paros metu būtų apšviestos gatvės, šventinių renginių ir žmonių susibūrimo vietos, kad organizatoriai, bendradarbiaudami su saugos tarnybomis, tinkamai pasirūpintų renginių saugumu. Pareigūnai siekia, kad asmenims, nesulaukusiems nustatyto amžiaus, nebūtų parduodami, nuperkami ar kitaip perduodami alkoholio ar tabako gaminiai, taip pat pirotechnikos priemonės.

Atsižvelgę į meteorologų prognozes dėl sudėtingų eismo sąlygų (plikledžio, gausaus sniego, lijundros), pareigūnai kreipėsi į kelius prižiūrinčių įmonių atsakingus darbuotojus ir bando imtis visų galimų priemonių, kad būtų užtikrintas saugus transporto priemonių ir eismo dalyvių eismas.

Vykdant teisėtvarkos pažeidimų prevenciją masinių renginių metu, bus pasitelkiami policijos rėmėjai, Šaulių sąjungos, kitų visuomeninių organizacijų nariai, glaudžiai bendradarbiaujama su renginių organizatoriais ir per renginius dirbsiančiomis saugos tarnybomis.

Švenčių metu žadėta sustiprinti ir pareigūnų darbo drausmės kontrolę. Visoje šalyje dirba pareigūnų kontrolės grupė, teritorinėse policijos įstaigose  paskirti pareigūnai, atsakingi už apskrities mastu vyksiančios veiklos kontrolę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius