Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 07 /15:12

Vilniuje pasipylė avarijos, strigo eismas: penktadienio popietę registruoti 25 incidentai per 3 valandas

Paskutinius savaites darbus nudirbti skubantiems bei kuo greičiau savaitgalį pradėti bandantiems vilniečiams penktadienį po pietų nesisekė vairuoti. Vos per tris valandas – nuo vidudienio iki 15 val. – sostinėje registruotos net 25 avarijos. Vilniaus vairuotojai pastebėjo, kad gatvės sostinėje šiandieną vėl tarsi turi keistąjį slidaus asfalto efektą: nors yra pakankamai šilta ir sausa, druska traukia drėgmę ir blogina ratų sukibimą.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo 14 val. ėmė strigti eismas prie vadinamojo Pedagoginio žiedo.

T.Narbuto gatvėje, įvažiuodami į žiedinę sankryžą, susidūrė automobiliai „Mazda“ ir „Ford“.

Šios abi transporto priemonės sustojo tolėliau viena nuo kitos. Tačiau prie kiekvienos iš jų sustojo po dar vieną automobilį. Todėl aplinkiniams galėjo pasirodyti, kad greta įvyko dvi avarijos. Bet kuriuo atveju, dėl keturių judriame žiede stovinčių transporto priemonių eismas čia sutriko.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min.lt informavo, kad pranešimą apie šį eismo įvykį specialiosios tarnybos gavo penktadienį 13.53 val.

Vieno iš avarijos dalyvių brolis paprašė policijos pagalbos, nes „Ford Focus“ ir „Mazda Xedos“ vairuotojai ginčijosi, kuris iš jų kaltas.

Pagalbos telefonu paskambino vieno iš avarijos dalyvių brolis. Vilnietis sakė, kad susidūrę vairuotojai nesutaria, kieno tai kaltė, todėl prašo pareigūnų pagalbos.

Atvykę patruliai padėjo „Ford Focus“ ir „Mazda Xedos“ vairuotojams supranti jų vaidmenis šioje situacijoje bei patarė greičiau užpildyti eismo įvykio deklaraciją.

Penktadienį daug avarijų įvyko ir kitose Vilniaus vietose.

Vos per tris valandas – nuo vidudienio iki 15 val. – sostinėje registruotos net 25 avarijos.

Tapote kažkurio iš šių įvykių liudininkais? Pastebėjimus, nuotraukas ar filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt.

Į šią statistiką pateko tik tie eismo įvykiai, apie kuriuos buvo pranešta pareigūnams. Tuo tarpu kiti susidūrę vairuotojai, pildę eismo įvykio deklaracijas, apie avarijas policijai apskritai neprivalėjo pranešti.

14.58 val. Vilniaus apskričiai priklausančioje Šalčininkų savivaldybėje, netoli pasienio posto,  prie nebeveikiančios kavinės pastato automobilis „Audi A6“ rėžėsi  į tvorą. Vairuotojas pats paskambino į policiją ir prisipažino sukėlęs avariją, pridaręs žalos.

14.44 val. sostinėje, Geležinio Vilko gatvėje, prie bendrovės „Skulas“ valdomos degalinės, susidūrė „Mercedes“ ir BMW automobiliai. Paiškėjo, kad šis susidūrimas negali būti įformintas kaip techninis eismo įvykis. Mat įtariamajam avarijos kaltininkui – BMW vairuotojui – nustatytas sunkus girtumas, o mersedesą vairavęs vyras sužalotas ir išvežtas į ligoninę.

Apie 13 val. toje pačioje magistralinėje Geležinio Vilko gatvėje buvo susidūrę „Mercedes“ ir „Renault“ automobiliai. Žmonės per avariją nenukentėjo, vairuotojai irgi užpildė eismo įvykio deklaraciją.

Kiek anksčiau, po vidurdienio, dar dvi avarijos įvyko Vilniaus pakraštyje prie „Regitros“.

12. val 09 min. kelyje į Trakus, netoli Galvės ir Lentvario gatvių sankryža, susidūrė automobiliai „Opel“ ir „Nissan“. Pirminiais duomenimis, opelis toje vietoje bandė apsisukti, o „Nissan“ į jį rėžėsi, tapo nevaldomas ir dar atsitrenkė į stulpą. Per avariją sužalota „Nissan“ keleivė, greitosios medicinos pagalbos brigada nukentėjusiąją nuvežė į Lazdynų ligoninę.

Vos po devynių miničių, 12 val. 18 min., ties šios avarijos vieta, vienam vairuotojui pristabdžius, o kitam užsižiūrėjus ir nespėjus sustoti, Lentvario gatvėje susidūrė dar dvi transporto priemonės: „Volvo“ atsitrenkė į automobilio „Toyota“ galą.

Slidžios gatvės?

Vilniaus vairuotojai pastebėjo, kad gatvės sostinėje šiandieną vėl tarsi turi keistąjį slidaus asfalto efektą. Kaip Gazas.lt rašė dar 2013 m. lapkričio pabaigoje, daugelis vairuojančiųjų lyg susitarę skundėsi, kad sausomis, pakankamai šiltomis dienomis asfaltas buvo slidus tarsi per plikledį. Galbūt kai kuriose vietose panašus efektas juntamas ir šį penktadienį.

Kelininkai yra paaiškinę, kad dėl tokių vairavimo sąlygų kalta druska – ji traukia drėgmę ir todėl kai kurios gatvės atrodo lyg būtų paliję, o šaligatviai – sausi. Per tokį asfaltą važiuojantys vairuotojai skundžiasi, jog ratai buksuoja net antra trečia pavara, o mašina būna nevaldoma.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate penktadienį nuo 7 val. ryto iki popietės  buvo užregistruoti 37 eismo įvykiai, kurių metu žmonės nebuvo sužaloti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius